Haberler

Tur Kayağı Yapmak İçin İtalya'dan Aladağlar'a Geliyorlar

Tur kayağı yapmak için İtalya'dan Aladağlar'a geliyorlar- Orta Torosların en yüksek bölümünü oluşturan Aladağlar, çeşitli kış sporları ve özellikle tur kayağı için İtalya başta olmak üzere birçok ülkeden gelen turistleri ağırlıyor- Bölgeye tur düzenleyen şirketin müdürü Dönmez: "Aladağlar, Avrupa ülkelerinde çok popüler.

Tur kayağı yapmak için İtalya'dan Aladağlar'a geliyorlar- Orta Torosların en yüksek bölümünü oluşturan Aladağlar, çeşitli kış sporları ve özellikle tur kayağı için İtalya başta olmak üzere birçok ülkeden gelen turistleri ağırlıyor- Bölgeye tur düzenleyen şirketin müdürü Dönmez: "Aladağlar, Avrupa ülkelerinde çok popüler. Bu dönemde en çok İtalya'dan müşterimiz var"- İtalyan Piero Gilobi: "Alpler'de kayak yapan insan çok. Burası sakin, doğal ve güzelliği bozulmamış. Dağlar çok güzel, ortam çok güzel. Kayak yapmak isteyenlere tavsiye ederim" BETÜL ABBAK - Dört ana vadiden oluşan Aladağlar'ın Niğde sınırları içerisindeki milli park alanı, çoğunluğu İtalya'dan olmak üzere tur kayağı yapmak için gelen turistleri ağırlıyor.Orta Torosların en yüksek bölümünü oluşturan Aladağlar'da, kaya tırmanışı, yaban keçisi avı ve çeşitli sportif faaliyetler yapılıyor. Turistlerin ilgi gösterdiği Aladağlar, zorlu parkurları ve doğal yapısıyla dikkati çekiyor.Bölgeye tur düzenleyen şirketin müdürü Mehmet Dönmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aladağlar'a yaklaşık 15 yıldır gelişmiş aktivite turları düzenlediklerini söyledi.Aladağlar'ın doğal özelliğini koruması dolayısıyla yurtdışından ilgi gördüğünü belirten Dönmez, "Son yıllarda en çok İtalya, Avusturya, Almanya ve Fransa'dan turist geliyor. Aladağlar, Avrupa ülkelerinde çok popüler. Bu dönemde en çok İtalya'dan müşterimiz var" dedi.Dönmez, Aladağlar'da tur kayağının uzun yıllardır yapıldığını ifade ederek, "Aladağlar'da tur kayağı 1960-1970'li yıllarından bu yana yapılmaktadır. Dedem, Aladağlar'ın ilk ingilizce bilen dağ rehberiydi, o dönemlerden itibaren yürüyüş, kayak ve diğer tırmanma sporları devam ediyor. Yerli sporcular tur kayağı yapmıyor. Tur kayağı çok riskli, çok daha profesyonel tecrübe isteyen spor dalı, o yüzden Türkiye'de de çok fazla tur kayağı yapan ve dağ rehberi yok ayrıca maliyetli bir spor dalı" diye konuştu.Birçok zirvenin bulunduğu Aladağlar'ın vadilerinde karın bol olduğunu ve eşsiz manzarada tur kayağı yapılabildiğini aktaran Dönmez, "Dağda yaban keçisi, kurt ve tavşan yaban hayvanlarını görmek mümkün. 3 bin 723 metre yükseklikteki Emler zirvesine çıkıldığında havanın açık olduğu zamanlarda, Erciyes, Hasan Dağı, Bolkarları seyretmenin keyfi, 7 göller ve buz tutmuş doğal göllerin olması bölgenin önemli avantajları" ifadelerini kullandı.İtalya'dan tur kayağı yapmak için bir grup arkadaşıyla Aladağlar'a gelen Piero Gilobi de İtalya'nın en yüksek, Alpler'in ise ikinci yüksek dağı Monte Rosa'nın eteklerinde büyüdüğü için çok iyi dağcı ve kayakçı olduğunu söyledi.Gilobi, "Alpler'de kayak yapan insan çok. Burası sakin, doğal güzelliği bozulmamış. Dağlar çok güzel, ortam çok güzel. Kayak yapmak isteyenlere tavsiye ederim. Aladağlar'da kayak yapmak orta zorlukta. Köyden çıkınca her gün farklı bir dağda bir zirve yapabilmek çok keyifli ve önemli bir imkan" dedi. ..

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Dönmez Aladağlar İtalya Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

Nebahat Bozkurt:

Niğdemizin değerlerin anlatmak bakımından güzel bir haber olmuş ellerinize sağlık

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title