Haberler

Tur Acenteleri Çorum'a "Çıkarma" Yapacak

Türkiye Seyehat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Ankara Bölge Müdürü Ercan Durmuş, Çorum'un tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerinden çok etkilendiklerini belirterek, "Böyle potansiyele sahip bir kente tur düzenlememek için hiçbir neden yok" dedi.

Türkiye Seyehat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Ankara Bölge Müdürü Ercan Durmuş, Çorum'un tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerinden çok etkilendiklerini belirterek, "Böyle potansiyele sahip bir kente tur düzenlememek için hiçbir neden yok" dedi.

Çorum Valiliği'nin davetlisi olarak kente gelen TÜRSAB Ankara Bölge Müdürü Ercan Durmuş, TÜRSAB İstanbul Asya Bölgesi Yürütme Kurulu Üyesi Recep Topal ve TÜRSAB'a bağlı 12 tur acentesinin temsilcileri, kentin tarihi ve turistik mekanlarını ziyaret ederek, bilgiler aldı.

Boğazkale ilçesindeki Yazılıkaya Açıkhava Tapınağı, Hattuşa ören yeri, Aslanlı Kapı, Poternli Kapı, Kral Kapı, Büyük Tapınak, Boğazköy Müzesi ile, Alacahöyük Müze ve ören yerilerini gezen heyet, kent merkezinde de Çorum Müzesi, sahabe mezarları, leblebiciler çarşısını gezerek bilgiler alıp, fotoğraf çekti.

TÜRSAB heyeti, kent turunun ardından bir otelde Vali Sabri Başköy, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Özüdoğru, Müze Müdürü Önder İpek ve kentteki turizm işletmeleri ve acentelerinin sahipleriyle değerlendirme toplantısında bir araya geldi.

Toplantıda konuşan TÜRSAB Ankara Bölge Müdürü Ercan Durmuş, Çorum'un tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerinden çok etkilendiklerini belirterek, "Böyle potansiyele sahip bir kente tur düzenlememek için hiçbir neden yok. Çorum, turizm açısından çok yüksek bir potansiyele sahip. TÜRSAB olarak bu bölgeye önem veriyoruz. Umarım bu toplantıdan sonra önemli bir canlanma olacaktır" diye konuştu.

Vali Sabri Başköy de 7 bin yıllık tarihi geçmişi bulunan ve tarihin ilk barış anlaşması olan Kadeş Antlaşması'nın yapıldığı toprakları sınırları içerisinde barındıran Çorum'un, ülke genelinde ilk 5'te bulunan müzesi ve inanç turizmi açısından önemli değerlere sahip olduğunu vurguladı.

Sahip olduğu potansiyel bakımından Çorum'un, ülke ve dünya turizminden daha fazla pay alması gerektiğini dile getiren Başköy, "Gerek doğal, gerek kültürel ve gerekse tarihi açıdan oldukça zengin olan ilimizin bu destinasyon alanlarını, yapılacak yeni açılımlarla, farklı alternatifler görmek isteyen turistlere sunmalıyız" ifadelerini kullandı.

Vali Başköy, TÜRSAB ve bağlı acentelerin Çorum'a turist kafilesi getirmeleri için gerekli desteği sağlayacağını kaydetti. - ÇORUM

Kaynak: AA / Yerel

Ercan Durmuş Türkiye Çorum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title