Haberler

Tüpraş'tan Elektrik Kesintisi Açıklaması Açıklaması

Tüpraş İzmit Rafinerisi'nde meydana gelen kısa süreli elektrik kesintisinin ardından ardından dumanlama artışı yaşandığı, ancak bunun, çevre ve insan sağlığına olumsuz etkisinin olmadığı bildirildi.

Tüpraş İzmit Rafinerisi'nde meydana gelen kısa süreli elektrik kesintisinin ardından ardından dumanlama artışı yaşandığı, ancak bunun, çevre ve insan sağlığına olumsuz etkisinin olmadığı bildirildi.

Tüpraş'tan yapılan yazılı açıklamada, sabah saat 07.30'ta meydana gelen kısa süreli elektrik kesintisi sonucu, ünitelerin bir kısmının emniyetle duruşa geçirildiği, bir kısım ünitelerin ise enerji kesintisinden etkilenmediği belirtildi.

Kesinti sırasında durdurulan ünite bacaları ve meşalelerde dumanlama artışı olduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Saat 07.55'te enerjinin tekrar verilmesiyle üniteler kademeli olarak devreye alınmaya başlanmıştır. Dumanlamanın, çevre ve insan sağlığına olumsuz bir etkisi yoktur, rafineri operasyonları planlandığı şekilde devam etmektedir. Bazı haber sitelerinde bu gelişmeye ilişkin yayınlanan haberlerin gerçekle ilgisi bulunmamakta olup, düzeltme yoluna gidilmiştir."

Kaynak: AA / Yerel

İzmit Rafinerisi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title