Haberler

Tüpraş'ın Sapanca Gölü'nden 'İzinsiz Su Çekme' Davası Ertelendi

SASKİ’nin TÜPRAŞ hakkında açtığı Sapanca Gölü’nün hukuksuz ve karşılıksız kullanımı ile ilgili dava 16 Şubat Salı gününe ertelendi.

SASKİ'nin TÜPRAŞ hakkında açtığı Sapanca Gölü'nün hukuksuz ve karşılıksız kullanımı ile ilgili dava 16 Şubat Salı gününe ertelendi. Duruşma çıkışında açıklamalarda bulunan SASKİ Genel Müdür Rüstem Keleş, "Her zaman ifade ettiğimiz gibi biz sudan tarafız. Birinci sınıf içmesuyu kaynağı Sapanca Gölümüzün hukuksuz ve bedelsiz kullanımının doğru olmadığını savunuyoruz" dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (SASKİ) Sapanca Gölü'nden endüstriyel kullanım amaçlı su çektiği iddiasıyla TÜPRAŞ'a açtığı davanın 5. duruşması görüldü. Körfez 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde gerçekleşen ve sanıklar TÜPRAŞ Genel Müdürü Yavuz Erkut ile Genel Müdür Yardımcısı Mesut İlter'in katılmadığı duruşmanın ardından açıklamalarda bulunan SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, "Davamızın 5. celsesi görüldü. SASKİ olarak tezlerimizi güçlü bir şekilde tekrar ifade ettik. Birinci sınıf içmesuyu kaynağı olan Sapanca Gölümüzün hukuksuz ve bedelsiz kullanımının doğru olmadığını savunuyoruz" diye konuştu.

Rüstem Keleş, "Her zaman ifade ettiğimiz gibi biz sudan tarafız. Şehrimiz için çok önemli bir içmesuyu kaynağı olan Sapanca Gölü bütçesinin, insanı kullanım öncelikli planlanması gerektiğini savunuyoruz. Endüstriyel amaçlı kullanılan proses suyunun farklı kaynaklardan da elde edilebileceğini söylüyoruz. Tüm resmi kurum ve kuruluşların hukuki prosedürler içerisinde kamu kaynaklarını kullanması gerektiğini ifade ediyoruz. Bu bizim kanundan doğan bir hakkımız. Gelecek duruşmada tekrar tezlerimizi savunacağız Davamız 16 Şubat'a ertelendi. İnşallah Sapanca Gölü lehine bir sonuç alırız" ifadelerini kullandı.

Duruşma, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na müzekkere yazılarak davaya katılımının sorulması ve tarafların dilekçelere beyanda bulunabilmeleri için 16 Şubat Salı günü saat 10.00'a ertelendi. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Rüstem Keleş Sapanca Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title