Haberler

TÜPRAŞ'ın Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notu Yükseltildi

Güncelleme:

Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu araştırmalarında bu yıl da ilk sırayı alan Türkiye Petrol Rafinerileri AŞ'nin Kurumsal Yönetim Derecelendirme notu yükseltildi.

Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu araştırmalarında bu yıl da ilk sırayı alan Türkiye Petrol Rafinerileri AŞ'nin (TÜPRAŞ) Kurumsal Yönetim Derecelendirme notu yükseltildi.

Tüpraş Kurumsal İletişim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notu 9,28'den 9,31'e yükseltildi. Kurumsal İletişim Müdürlüğü'nden yapılan açıklama şöyle: 'Kurumsal yönetim ilkelerine verdiği önem, süreci sürekli ve dinamik olarak yürütmekteki isteklilik ve gerçekleştirmiş olduğu iyileştirmeler göz önüne alınarak, derecelendirme notu 9,31 olarak güncellenmesi ile sürdürülebilirliğini perçinledi. Kurumsal Yönetim Endeksi'nde ilk şirketlerden olan Tüpraş, kamuoyunu aydınlatma ve şeffaflık faaliyetlerini en üst düzeyde tutarak, SPK Kurumsal Yönetim İlkeleri'ne uyumu beyanı, tüm politika ve önlemleri uygulamaya ilişkin yönetim, denetim ve iç kontrol mekanizmalarını etkin şekilde işleterek, kurumsal yönetim risklerini tespiti, aktif biçimde yönetimi ile pay ve menfaat sahiplerinin hakları en adil şekilde gözetilmektedir.' - İzmit

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Petrol Rafinerileri Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title