Haberler

Tüpraş 31. Kuruluş Yıl Dönümünü Kutladı

Tüpraş'ın kuruluşununun 31'inci yıl dönümü, başta Genel Müdürlüğün de bulunduğu İzmit Rafinerisi olmak üzere İzmir, Kırıkkale ve Batman'daki rafinerilerde aynı anda gerçekleştirilen törenle kutlandı.

Tüpraş'ın kuruluşununun 31'inci yıl dönümü, başta Genel Müdürlüğün de bulunduğu İzmit Rafinerisi olmak üzere İzmir, Kırıkkale ve Batman'daki rafinerilerde aynı anda gerçekleştirilen törenle kutlandı.

Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi M. Koç ve Tüpraş Yönetim Kurulu üyesi Dr. Bülent Bulgurlu İzmir Rafinerisi'nde düzenlenen törene katılırken, Genel Müdürlüğün de bulunduğu İzmit Rafinerisi'ndeki törene Koç Holding Enerji Grubu Başkanı ve Tüpraş Yönetim Kurulu üyesi Erol Memioğlu, Genel Müdür Yavuz Erkut ve Petrol- İş Sendikası Genel Sekreteri Ali Ufuk Yaşar katıldı.

İzmit'teki törende konuşan Koç Holding Enerji Grubu Başkanı Erol Memioğlu, dünya piyasaları, Koç Topluluğu enerji stratejisi ve yatırımlarının yanısıra, şirketlerine ilişkin bilgi verdi. Memioğlu şunları söyledi:

"Bildiğiniz gibi Avrupa'da birkaç ülke hariç kriz atlatılamadı. Uzak Doğu'da, Çin'in büyümesinde yavaşlama var. Petrol fiyatlarının düşüş nedenini politik ve siyasi baskıların yanı sıra spekülatif olarak değerlendiriyorum. Günde 92 milyon varil petrol tüketilirken, bu durumun sürdürülebilir olduğunu düşünmüyorum. Koç Enerji Grubu olarak Tüpraş'ın istikrarla sürdürdüğü başarılı performansının etkisi ile ülkemizde enerjide liderliğimizi pekiştirerek, ekonomik gelişmelerin zorladığı başarımızı sürdürmek üzere yoğun çaba gösteriyoruz. Gelişmiş ülkelerin jeopolitik ve ekonomik etkiler ile krizle mücadelede başarı sağlayamadığı bir dönemde ülkemizin büyümesini sürdürüyor olması umut verici. Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşu olarak topluluğumuz ve ülke ekonomisine sağladığınız katkı bu nedenle çok değerli."

ÜLKENİN GELECEĞİ İÇİN DEV YATIRIMLAR

Memioğlu konuşmasında, Koç Topluluğu olarak, zorlu piyasa koşullarına karşın ülkenin geleceği ve potansiyeline olan inançla yatırımların hız kesmeden devam edeceğini de belirterek, "Tarihimizin en büyük organik yatırım döneminden geçiyoruz. Bu yılın ilk 9 ayında gerçekleştirdiğimiz yatırım miktarı 5 milyar TL'ye ulaştı. 2011-2013 yıllarında toplam 11.1 milyar TL tutarındaki kombine yatırımlar sürdürülürken, finansman gideri dahil tutarı 3 milyar dolara ulaşan Fuel Oil Dönüşüm Projesi'nde test aşamalarını başarıyla gerçekleştirmeniz çok önemli. Artık test aşamasının gerçekleştirildiği tesisin üretime geçmesine sayılı günler kaldı" dedi.

'DÖNÜŞÜM PROJESİ İZMİT RAFİNERİSİNİ DÜNYADA İLK SIRALARA TAŞIYACAK'     Tüpraş Genel Müdürü Yavuz Erkut ise Tüpraş'ın rafinerilerin aynı çatı altına toplandığı 16 Kasım 1983 tarihinde kurulduğunu ve bugün 31'inci kuruluş yıldönümünü kutladığını, arkasında 1955 yılında Batman Rafinerisi'nin kurulmasıyla birlikte başlayan yarım yüzyılı aşkın rafinericilik tecrübesinin bulunduğunuhatırlatarak şunları söyledi:

"Yeni yaşımıza yepyeni bir Tüpraş ile başlangıç yapacağız. Dönüşümde İzmit Rafinerisi'ni dünyada ilk sıralara taşıyacak Fuel Oil Dönüşüm Projesi'nde artık son dönemece giriyoruz. 2014 yılında bütün rafinerilerimiz bakımlarını altyapı bağlantılarını tamamlayarak kendilerini 2015'e hazırladılar. Biz geleceğe hazırlanırken, coğrafi bölgemizde ortaya çıkan siyasi ve ekonomik çalkantılar ile bölgede kaos oluştu. Tüm bu siyasal ve ekonomik krizler sürerken, özellikle 2012'den sonra Amerika'da kaya gazı ve ilave petrol üretimi ile dengelerin değişmesi, rafinaj piyasasını önemli ölçüde etkiledi. Düşük enerji ve göreceli ucuz petrol Amerikan rafinerilerinin yüksek kapasite kullanmasına, ihraç ürünlerin Avrupa ve Akdeniz rafinaj piyasasını sıkıştırmasına neden oldu. Böyle bir ortamda geleneksel ham petrol ikmal kaynaklarımız ve ihraç ürün güzergahlarımız da değişti. Bölgemizdeki rafinaj marjı, bu değişimler sonrası olumsuz etkilenerek oldukça düşük seviyelere indi. Bu zorlu süreci ancak, teknolojik değişim ve çok dikkatli yönetilecek bir operasyonel optimizasyonla geçmek durumundayız. Böylesine zor bir dönemde Koç Grubu, Tüpraş çalışanlarına güvenerek, inanarak rafinericilik tarihimizin tek kalemde en büyük yatırımını gerçekleştiriyor. 690 günden bu yana geri sayımda olan çalışma takvimimizi 8 gün kala durdurarak, test çalışmalarına başladığımızı ilan ettik. Yeni ünitelerimizi önümüzdeki günlerde kazasız, kayıpsız, en güvenli şekilde birer birer devreye alacağımıza inanıyorum."

İzmit'teki törende Rafineri Müdürü Mesut İlter de bir konuşma yaptı. İzmit, İzmir, Kırıkkale ve Batman rafinerilerinde gerçekleştirilen törenlerde Tüpraş'ta hizmet yıllarını dolduran 370 çalışan, hizmet beratlarını aldı. - Kocaeli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İzmit Rafinerisi Batman İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı? 23 Nisan hastaneler tatil mi? 23 Nisan hastaneler açık mı, çalışıyor mu? İzzet Yıldızhan evli mi? İzzet Yıldızhan'ın eşi kim? Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title