Haberler

Tüp Bebekler Büyüdü Kardeşleriyle Tanıştı

Türkiye’nin ilk nesil tüp bebekleri arasında yerini alan Eskişehirli Büşra ve Abdullah Geyik kardeşler 19 yaşını doldurdu.

Türkiye'nin ilk nesil tüp bebekleri arasında yerini alan Eskişehirli Büşra ve Abdullah Geyik kardeşler 19 yaşını doldurdu. Bahçeci Sağlık Grubunun 20. yıl etkinliği için İstanbul'a gelen ve kendileri gibi tüp bebek kardeşleriyle tanışan ikizler, küçükken patlama korkusu yaşadıklarını belirterek gülümseten hikayelerini paylaştı. Tam 14 yıl boyunca bebek hasreti çeken Hatice ve Mehmet Geyik çifti cesaret ederek tüp bebek yöntemine başvuran Türkiye'nin ilk anne babaları arasında yerini alıyor. Bahçeci Tüp Bebek Merkezinde gördükleri tedavi sonrasında bebek hasreti sona eren Geyik çifti bugün 19 yaşını dolduran Büşra ve Abdullah'ı dünyaya getirdi.

"Bilim Kurgu Filmlerindeki Gibi Patlayacağımı Sanıyordum"

Bahçeci Sağlık Grubunun 20. yıl etkinliği için Eskişehir'den İstanbul'a gelen Türkiye'nin ilk tüp bebek ikizleri arasında yer alan Büşra ve Abdullah, çocukluk anılarıyla etkinliğe renk kattı. Üniversite sınavına hazırlanan ve avukat olmak isteyen Abdullah, "Tüp bebek olduğumu çok ufak yaşta öğrendim. Çocuk hayal gücünün etkisiyle kendimi bilim kurgu filmlerindeki tüpler gibi her an patlayabileceğimi düşündüm. Durumu sadece kendi içimde yaşamayıp arkadaşlarıma da anlattığımda onlarda yanımda ateş yakılırsa ne olabileceğini konuşup korkuyorlardı" diye konuştu.

Tüp Bebekler Bir Arada

Tüp bebek sektöründe 20. yılını dolduran Bahçeci Sağlık Grubu, bu özel günü dünyaya getirdiği çocuklarıyla birlikte kutladı. Bugün en büyüğü 19 yaşını dolduran Eskişehir'den, Sivas'tan, Ordu'dan Türkiye'nin dört bir yanından onlarca farklı yaştaki "kıymetli bebekler" Umut Tüp Bebek Merkezinde düzenlenen, Bahçeci Sağlık Grubunun 20. yıl etkinliğinde ilk kez birbirleriyle tanıştılar.

Yedi ülkede 9 merkezle rekor doğum sayısı: 20 yılda 24 Bin Tüp Bebek

İstanbul'da Alman Hastanesi Tüp Bebek Merkezini kuran daha sonra sektörde Bahçeci Sağlık Grubu olarak hizmet vermeye başlayan Prof. Dr. Mustafa Bahçeci, 20 yılda 24 binden fazla bebeğin hayata gelmesine vesile oldu. Günümüzde 300 çalışana ulaşan 7 ülkede 9 merkezde bulunan Bahçeci Sağlık Grubu; Türkiye'de Diyarbakır ve Fulya Tüp Bebek Merkezleri, yurt dışında da Kosova Kadın Hastalıkları ve Özel Dal Hastanesi, Bosna-Hersek Tüp Bebek Merkezi, Erbil Tıp Merkezi, Bağdat Tüp Bebek Merkezi, Bakü Tıp Merkezi ve Kıbrıs Tüp Bebek Merkezinde hizmet vermeye devam ediyor.

Tüp Bebekte Tedavi Standartları Değişiyor

Bahçeci Sağlık Grubu hastalarına, konusunda dünyaca ünlü uzman hekimler, embriyologlar ile sektördeki en yeni teknolojik gelişmeleri bir araya getiren bir hizmet anlayışı sunuyor. Bütün merkezlerinde aynı tedavi imkanı sunmayı misyon edinen Bahçeci Sağlık Grubu, yeni bir yatırıma imza atarak geçen yıl İstanbul Anadolu Bölgesindeki yerini Altunzade'ye taşıdı.

"Hedef tamamıyla kişiye/çifte odaklanmış özel tanı ve tedavi yaklaşımları ile başarılı bir gebelik ve doğum"

Tüp bebek tedavilerinde başarıya giden yolun öncelikle doğru teşhis ve bu teşhise uygun ve başarısı kanıtlanmış tedavi yöntemleri olduğunu belirten Bahçeci Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Mustafa Bahçeci, standart yumurta geliştirme ve embriyo transferi uygulamalarının tedavi başarısını ancak bir seviyeye kadar arttırabildiğini, özellikle anne olma yaşının ertelenmesi ile birlikte artık çok daha ilgi ve çaba isteyen bir tedavi grubunun oluşmaya başladığını ifade ederek, tedavilerin artık bu gruplara özel olarak tasarlanması gerektiğini önemle vurguladı. Sadece kendi bünyelerinde uyguladıkları rahmi dinlendirme tekniğinden bahseden Prof. Dr. Bahçeci, şunları söyledi:

"Anne adayının aldığı ilaçlar sonucunda rahim duvarı inceliyor bu da iyi kalite embriyo transfer edilmesine rağmen tutunma ihtimalini düşürüyor. Bu yüzden oluşan embriyoyu donduruyoruz ve anne adayının rahmi dinlendikten sonra transferi yapıyoruz. Böylece embriyonun rahme tutunma şansı da artmış oluyor."

"Teknolojiye yatırımın amacı başarıyı arttırabilmek olmalı, hastaya ek bir maddi yük getirmek değil"

Prof. Dr. Bahçeci'nin üzerinde önemle durduğu konulardan biri, özellikle laboratuvarda kullanılan yeni teknolojilerin çiftlerin tedavi maliyetlerinde ek bir yük oluşturmaması. Bahçeci, bu konuda şöyle diyor: "Bazı merkezlerin hastalarına daha iyi hizmet verme amacı ile bünyelerinde kullanmaya başladıkları yeni cihaz ve teknolojilerin yatırım maliyetini hastalara ek bir ücret karşılığında sunduğunu görüyoruz. Teknolojiye yatırım zaten tedavi gören çiftlerimize sunmak zorunda olduğumuz yüksek başarı ve hizmetin bir gereği. Bunun maliyetini hastalarımızın ödememesi gerek"

Bahçeci, kendilerinin grup bünyesinde kullandıkları dinamik embriyo görüntüleme sistemleri, IMSI, rahmi dinlendirme tekniği gibi uygulamaları çiftlerin tedavilerinde ek bir uygulama gibi görmeyip standart bir hizmet olarak değerlendirdiklerini ifade etti.

Geç Gebelik İçin Yumurtanızı Dondurun

Yakın bir süre önce revize edilen ÜYTE yönetmeliği kapsamında erken menopoz riski bulunan bekar anne adaylarının da, çok düşük sayıda sperm hücresi üreten baba adaylarının da yumurta veya sperm hücrelerinin etkin yöntemler ile dondurularak uzun süreli saklanmaları da mümkün. Prof. Mustafa Bahçeci, adayların gecikmeden bu konuda hizmet veren tecrübeli bir uzman hekime danışmaları ve detaylı bilgilendirilmeleri sonrasında kendileri için en uygun yumurta ve sperm saklama şekline karar vererek üreme hücrelerini/dokularını saklatmaları çağrısında da bulundu.

Bahçeci, "Çocuk sahibi olma hayallerini öteleyerek belirli bir yaşa gelmiş evli anne adayları için özellikle yeni geliştirilen dinamik embriyo kültür sistemleri, kapsamlı kromozom veya gen düzeyinde gerçekleştirilebilen genetik tanı gibi uygulamalarının tedavide başarıya önemli katkı sağladığını" söyledi.

Bahçeci Sağlık Grubu Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Hamdi Bahçeci de Umut Tüp Bebek Merkezinde özellikle embriyoloji ve üreme genetiği alanında dünyanın seçkin merkezlerinde sunulabilen son teknolojileri kullanarak bölgedeki tedavi standartlarını da ciddi oranda yükselttiklerini belirtti. Konuyla ilgili bilgi veren Hamdi Bahçeci; "Kurulduğumuz günden bu yana yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Bizim amacımız salt büyüme değil kaliteli büyümedir. Yurt içi ve yurt dışı olmak üzere 9 merkezimiz aynı kalitede hizmet veriyor. Bahçeci Umut Tüp Merkezini yeni yerine taşımamızın en büyük sebebi yeni teknolojik uygulamaları hastalarımıza daha rahat sunmak istediğimizden dolayıdır. Başarılı tüp bebek sonuçları almak konusunda kendimizle yarışmaya devam edeceğiz" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Abdullah Geyik İstanbul Türkiye Bebek Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title