Haberler

Tunus'ta Toplumsal Uzlaşı Çabaları

Tunus'taki Nahda Hareketi Lideri Raşid el-Gannuşi, ülkesinde bağışlama ve uyum ruhuna ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Tunus'taki Nahda Hareketi Lideri Raşid el-Gannuşi, ülkesinde bağışlama ve uyum ruhuna ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Enerjide Şeffaflık adlı panele katılan Gannuşi, organizasyonun ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, " Tunus'un geçmişi kurcalamadan, uyum ve bağışlama ruhuna ihtiyacı var. İntikam ruhuyla hareket etmeden geleceğe açılmamız gerekiyor." dedi.

" Tunus'ta ne ülkenin ne de sahiplerinin istifade edebildiği el konulmuş ve yok olmak üzere olan servetler bulunuyor." diyen Gannuşi, şunları kaydetti:

"Yurtdışı çıkışı yasağı olanların askıda olan davaları var bunların kesinleştirilmesine ihtiyaç duyuluyor. Tunus, askıda kalan konular, aktif olmayan idare ve eskimiş kanunlar nedeniyle eli kolu bağlı olmaktansa geleceğe açılmalıdır."

Dört partiden oluşan Tunus koalisyon hükümetindeki mevcut sorunlara dair ise Gannuşi, bu akşam istişare toplantısı düzenleyeceklerini ve kendisinin de bizzat toplantıya katılacağını aktardı.

Gannuşi, "Nahda ve Nida partilerinin birlikte hareket edeceği ve diğer partileri saf dışı bırakacağına" dair soruyu da bu iddiaların gerçeği yansıtmadığı şeklinde cevaplandırdı.

Kaynak: AA / Güncel

Tunus Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title