Haberler

Tunus'ta Lag Baomer Bayramı

Farklı ülkelerden Tunus'a gelen Yahudiler, Lag BaOmer Bayramı'nı kutlamak için Cerbe adasındaki antik El-Griba Sinagogu'nu ziyaret etmeye başladı.

Farklı ülkelerden Tunus'a gelen Yahudiler, Lag BaOmer Bayramı'nı kutlamak için Cerbe adasındaki antik El-Griba Sinagogu'nu ziyaret etmeye başladı.

Yahudiler tarafından geleneksel olarak ziyaret edilen tarihi Griba Sinagogu'nun bulunduğu adada iki gün sürecek kutlamalar kapsamında yoğun güvenlik önlemleri alındı.

AA muhabirine konuşan Griba Sinegogunun sorumlusu Huzeyr Haniyye, ziyaret için haftalar önce hazırlıklara başlandığını söyledi.

Haniyye, "Güvenlik önlemleri yoğun olursa daha çok ziyaretçi gelir ve ziyaret başarılı geçer. Tunus'ta turizm sezonu sinagog ziyaretinin başarısına bağlı." dedi.

Sinegogu ziyarete gelenlerden 74 yaşındaki Fransız Zerka Mercedes, "Farklı yerlerden Griba'yı ziyarete geliyoruz. Şartlar ne olursa olsun 40 yıldır bu böyle. Griba benim için kutsal, gelmemezlik yapamam." diye konuştu.

Cerbe adasına gelen ziyaretçi sayısı 2010'da 10 binken bu rakam, son 5 yılda 2 bin kişi seviyesine geriledi.

Lag BaOmer Bayramı, Hamursuz (Pesah) ile Şavuot bayramları arasındaki 49 günün 33. gününde mateme son verildiği, düğün ve şenlik gibi kutlamaların yapıldığı bayram olarak biliniyor.

Kaynak: AA / Güncel

Tunus Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title