Haberler

Tunus'ta Devrik Lider Bin Ali Dönemindeki İhlaller

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: Basın toplantısına katılanlar Onur ve Hakikat Kurulu üyesi Ula Binnecme'nin basın açıklaması Onur ve Hakikat Kurulu Başkanı Siham bin Sidrin'in basın açıklaması Tunus'ta devrik lider Zeynel Abidin bin Ali döneminde yaklaşık 36 kişinin, "zorla kaybedildiği" bildirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Basın toplantısına katılanlar

Onur ve Hakikat Kurulu üyesi Ula Binnecme'nin basın açıklaması

Onur ve Hakikat Kurulu Başkanı Siham bin Sidrin'in basın açıklaması Tunus'ta devrik lider Zeynel Abidin bin Ali döneminde yaklaşık 36 kişinin, "zorla kaybedildiği" bildirildi.

Bin Ali dönemindeki ihlalleri incelemek ve geçiş dönemi adaletini gözetmekle sorumlu Onur ve Hakikat Kurulu üyesi Ula Binnecme düzenlediği basın toplantısında, devrik lider Bin Ali dönemine rastlayan 1991-2008 yılları arasında yaklaşık 36 kişinin zorla kaybedildiği bilgisine ulaşıldığını belirtti.

Kurulun Başkanı Siham bin Sidrin de başkent Tunus ile Kafsa, Kassarin ve Safakes illerinde insan hakları ihlallerine ilişkin 27 bin 804 vaka tespit edildiğini söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Zeynel Abidin Tunus Ula Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title