Haberler

Tunus'ta Cumhurbaşkanlığı Seçimi

Seçimin ilk turunda kazanan beklenmiyor İkinci turda Munsif el Merzuki ve El Baci Kaid es Sibsi'nin yarışacağı tahmin ediliyor.

Tunus'ta cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda kazanan olması beklenmiyor.

Seçimin aralık ayında düzenlenmesi öngörülen ikinci turunda, Cumhurbaşkanı Muhammed Munsif el-Merzuki ve parlamento seçiminde en çok oyu alan Nida Tunus ( Tunus'un Çağrısı) Partisi Genel Başkanı El-Baci Kaid es-Sibsi'nin yarışacağı tahmin ediliyor.

Bağımsız Yüksek Seçim Kurulu seçime katılımın ülke içinde yüzde 53,73, yurt dışında yüzde 27 olduğunu duyurmuştu. 5 milyondan fazla kayıtlı seçmenin bulunduğu Tunus'ta, cumhurbaşkanlığı için 27 adayın yarışacağı belirtilmişti. Daha sonra 5 adayın çekildiği açıklanmış ancak bu kişilerin oy pusulalarında isimleri kaldırılmamıştı.

Kamuoyunda Cumhurbaşkanı Muhammed Munsif el-Merzuki ve parlamento seçiminde en çok oyu alan Nida Tunus (Tunus'un Çağrısı) Partisi Genel Başkanı El-Baci Kaid es-Sibsi'nin yarışın favori adayları olduğu ifade ediliyor. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Muhammed Munsif Tunus Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title