Haberler

    Tunus'ta Müzeye Silahlı Saldırı: 21 Ölü

    Güncelleme:

    Tunus'un başkenti Tunus'ta Bardo Müzesi'ne silahlı saldırı düzenlendi. Tunus Başbakanı Habib Essid öğlen saatlerinde gerçekleştirilen saldırıda 17'si turist 21 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

    MÜZEYE ASKER ÜNİFORMASIYLA GİRDİLER

    Başbakan Habib Sid, rehine operasyonunun sona ermesinin ardından düzenlediği basın toplantısında saldırganların müzeye asker üniformasıyla girdiklerini ve kimliklerinin henüz belirlenemediğini ifade etti.

    Tunus Başbakanı, teröre karşı mücadelenin uzun soluklu bir mücadele olduğunu vurgulayarak tüm parti ve sivil toplum kuruluşlarına bu süreçte ülkedeki istikrarın korunması için hükümete destek olma çağrısı yaptı.

    HALKA ÇAĞRI

    Sid, siyasi geçiş döneminde önemli ilerlemeler sağladıklarını ve bir çok kişinin Tunus'u yolundan çevirmek için fırsat kolladığını belirterek halktan güvenlik güçlerinin yanında olmalarını istedi.

    Habib Sid, ordu ve polis güçlerinin imkanlarının geliştirilmesi gerektiğini de söyledi.

    SALDIRGANLAR ÖLDÜRÜLDÜ, REHİNELER KURTARILDI

    İçişleri Bakanlığı, olaydan bir süre sonra müzeye silahlı baskın düzenleyen iki kişinin düzenlenen operasyonla öldürüldüğünü, operasyonda ayrıca bir polisin hayatını kaybettiğini açıkladı. Operasyon sonucu tüm rehineler kurtarıldı.

    SALDIRIYI ÜSTLENEN YOK

    Bölgede bulunan Al Jazeera muhabiri Hafız Mureybeh, silahlı kişilerin önce parlamento binasına girmeye çalıştığını, bunu başaramayınca parlamento ile aynı yerleşke içerisinde bulunan müzeye saldırdığını söyledi.

    İlgili Haberler

    (19'uncu yüzyıldan kalma Osmanlı sarayından müzeye çevrilen Bardo Müzesi, Türk turistlerin de ilgisini çeken Tunus'taki önemli ziyaret noktalarından.)

    'ARAP BAHARI'NIN GÖZDESİ TUNUS

    Tunus, 'Arap Baharı' olarak tanılan Ortadoğu'nun çeşitli ülkelerinde 2011 yılında başlayan ayaklanmalarının sırasında şimdiye kadar devrimi başarılı olan tek ülke olarak değerlendiriliyor.

    Arap Baharı'nın fitilinin ilk ateşlendiği ülke olan Tunus, diğer Arap ülkelerinden farklı olarak uzlaşmanın öne çıktığı bir yol izliyor. 2011'de Zeynel Abidin Bin Ali'nin devrilmesinin ardından Tunus'taki siyasi ve ekonomik istikrarsızlığı sonlandırmak için arayış devam ediyor.
    23 Ekim 2011'de yapılan seçimleri Müslüman Kardeşler çizgisine yakın Nahda Partisi kazandı. Raşid Gannuşi liderliğindeki parti, ülkedeki farklı siyasi grupları da kapsayan bir yönetim kurmaya çalıştı. 2013 yılına Muhammed İbrahimi, Şükrü Belayd gibi öne çıkan siyasi liderlere düzenlenen suikastlar ve Nahda aleyhinde gerçekleşen gösterilerle geçici hükümetin görevi bırakması damgasını vurdu. Aralık 2013'te ise Mehdi Cuma liderliğinde bir teknokrat hükümet kurulmuştu.

    2014'ün başından itibaren büyük bir hızla uzlaşma sürecine girildi, yeni anayasa kabul edildi, olağanüstü hal kaldırıldı. 2014 Ekim'inde yapılan seçimi laik Nida Tunus Partisi kazandı. Aralık 2014'deki cumhurbaşkanlığı seçimini de Nida Tunus adayı Beci Kaid Sibsi kazandı. Sibsi seçildikten sonra Habib Sid'i hükümet kurmakla görevlendirdi.

    Uzun pazarlıklar sonunda yeni hükümet 5 Şubat 2015'te kuruldu. 5 parti ve bağımsız teknokratlardan oluşan hükümette bakanların çoğunluğu Nida Tunus Partisi'nin elinde.

    Kaynak: Aljazeera / Dünya

    Tunus Dünya Haberler

    Bakmadan Geçme

    Resmi Gazete bugün (29 Mart) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi?
    500

    Yorumlar (29)

    Müslümanlar yaptı işte:

    Alın işte. DÜnyada her gün bir yerde müslüman vahşeti yaşanıyor. Her yerde bir masumu öldürüyor müslümanlar.

    15
    44
    yanıtYanıtla
    ...........mobilWeb@haberler.com:

    bunun arkasinda kesin abd,ingiltere,israil vardir tunusu karistirmaya calisacaklar

    28
    9
    yanıtYanıtla
    arapmobilWeb@haberler.com:

    Kim ne derse desin araplari sevmiyorum kardesim nedenide bu iste

    12
    23
    yanıtYanıtla
    HAK YOLU İSLAM:

    İSRAİL VE PKK ORTA DOĞUDAN SİLİNMEDİKÇE BİZ MÜSLÜMANLARA RAHAT YOK MALESEF

    11
    12
    yanıtYanıtla
    ...:

    HADİ ORAYIDA KARIŞTIRALIM. . . LİBYAYI SURİYEYİ KARIŞTIRDIK . . . BİTTİ

    8
    13
    yanıtYanıtla
    geronimo:

    müslüman ülkesi olupda insan öldürmeyen ülke varmı ki? müslümanlar zaten bir tek insan canı almayı iyi beceriyorlar. . . müslüman olmaktan utanıyorum

    10
    11
    yanıtYanıtla
    geronimo:

    müslüman ülkelerinde ölümün her türlüsü mevcuttur. . . müslümanlık= insan öldürmek. . . 1500 yıldır müslümanlar insan öldürüyor hemde müslüman müslümanı. . . . . ulan nasıl bir dindir anlamadık. . . . allah insanları öldürün demiyorki. . . kurandada yok böyle canilikler. . müslümanşarda cahillik bedavadır. . .

    8
    10
    yanıtYanıtla
    çomak:

    hemen burnumuzu tunusun iç işlerinede sokalım şimdiye kadar çok geç kaldık

    13
    2
    yanıtYanıtla
    KOMEDYEN METO:

    ARAP BAHARININ GÖZDESİ TUNUS BİLE KARIŞTI. YİNE BİRİLERİNİN PARMAĞI VAR BU İŞTE OLAN YİNE MÜSLÜMANLARA OLUYOR

    14
    1
    yanıtYanıtla
    ceyhanli:

    farkindamisiniz ama hep musluman ulkelerinde teror oluyor amac muslumanligi kotulemek ve ilerlemelerini engelemek sonra silah satmak ekonomisini kendilerine bagimli yapmak burdan kurtlere sesleniyorum siz usaklik edip musluman olduruyorsunuz eger birlik olursak turkiye dunyanin sayili ulkelerinde biri olur her dalda ekonomi falan filan tabi akpden kurtulmak sartiyla

    3
    11
    yanıtYanıtla
    Tüm 29 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title