Haberler

Tunus Başbakanı Sayd Brüksel'de

Tunus Başbakanı Habib es-Sayd, Avrupa Birliği'nin Tunus'a terörizmle mücadele konusunda destek vereceğini söyledi.

Tunus Başbakanı Habib es-Sayd, Avrupa Birliği'nin Tunus'a terörizmle mücadele konusunda destek vereceğini söyledi.

Sayd, Brüksel'de AB dışişleri bakanları ile görüşmesinin ardından basına açıklamalarda bulundu.

Tunus ve AB arasındaki işbirliğini kuvvetlendirmeye kararlı olduklarını söyleyen Sayd, "AB, Tunus'a terörizmle mücadele konusunda destek verecek. Bu uzun bir süreç olacak. Dostların desteğine teşekkür ediyoruz. Bu işbirliği bizim için çok önemli" dedi.

Sayd, Tunus'un büyük bir değişim sürecini geçirdiğine dikkati çekerek "Bizim yaşadığımız gibi yaşamayı seçmedikleri için gençlere teşekkür ederim. Devrim, ülkemizi yeniden şekillendirdi. Tunus dönüştü. Demokrasiye geçiş sağlandı" diye konuştu.

Tunus devrimi ilk başladığında gençlerin özgürlük, demokratik haklar ve iş istediğini anımsatan Sayd, "4 yıla rağmen, hükümetler temel ihtiyaç olan iş yaratmaya karşılık veremedi" ifadesini kullandı.

Sayd, turizm sektörünün istihdamdaki öneminin altını çizerek "Tunus, barbarca saldırılardan etkilendi. Turizmin desteğe ihtiyacı var. AB ile bu konuyu görüştük. Bu sektöre hızlı ve etkili destek gerekiyor" dedi.

AB'ye ülkesine verdiği desteklerden ötürü teşekkür eden Sayd, "Biz demokratik, seçilmiş hükümet olarak ülkedeki demokratik modeli korumaya hazırız" diye konuştu.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini de AB'nin Tunus'u ekonomik, turizm ve güvenlik açısından sıkıntılı döneminde desteklediğini söyledi.

Mogherini, AB ile Tunus ortaklığının önemli olduğunu, ülkeye sağladıkları ekonomik desteğin son dönemde yaklaşık iki katına çıktığını belirtti. Tunus'un reformlara devam etmesi gerektiğini vurgulayan Mogherini, "Tunus'un bölge için model olması bizim için önemli" ifadesini kullandı.

Mogherini, görüşmede, hukuk sistemi, sınır güvenliği ve terörizm konularını görüştüklerini, AB'den Tunus'un değişimine desteğin devam edeceğini kaydetti.

Tunus'a daha fazla ekonomik destek sağlayacaklarını belirten Mogherini, "Tunus, AB için önemli bir ortak. Bize zor dönemde güvenebilirsiniz" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Federica Mogherini Avrupa Birliği Brüksel Tunus Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title