Haberler

Tunus Başbakanı Sayd Açıklaması

Tunus Başbakanı Habib es-Sayd, ülkesinin terör örgütü DAEŞ'le mücadele amacıyla oluşturulan uluslararası koalisyon güçlerine katılmasının, "siyasi ve stratejik" olacağını belirtti.

Tunus Başbakanı Habib es-Sayd, ülkesinin terör örgütü DAEŞ'le mücadele amacıyla oluşturulan uluslararası koalisyon güçlerine katılmasının, "siyasi ve stratejik" olacağını belirtti.

Sayd, Birleşmiş Milletler (BM) 70. Genel Kurulu çalışmalarına ilişkin sonuçları değerlendirmek üzere Başbakanlık binasında düzenlediği basın toplantısında, BM toplantısı çerçevesinde çeşitli liderler, devlet başkanları ve heyetlerle görüşerek ortak öneme sahip konuları ele aldıklarını ifade etti.

Tunus'un DAEŞ'le mücadelede askeri katılımının, ancak Cumhurbaşkanı El-Baci Kaid es-Sibsi'nin onayı ve millet meclisiyle istişare neticesinde olabileceğine dikkati çeken Sayd, şunları kaydetti :

" Tunus'un DAEŞ'le mücadele amacıyla oluşturulan uluslararası koalisyon güçlerine katılması, siyasi, stratejik ve tüm katılımcı ülkeler arasında bilgi değişimi esasına dayalı olacak. Bu da Tunus'un terörle mücadelesi kapsamında her türlü bilgiye ulaşmasını sağlayacak."

Olağanüstü halin kaldırılması

Ülkedeki olağanüstü halin kaldırılmasına ilişkin ise Sayd, Tunus'taki güvenlik durumunun daha iyiye gittiğini dile getirerek, "Mevcut tehlikeler üzerinde çalışıyoruz. Ülkede 3 ay devam eden olağanüstü hal yeterli oldu. Emniyet güçleri ve ordu, terör tehlikesiyle mücadele için büyük operasyonlar düzenledi" ifadelerini kullandı.

Sayd Suriye'de savaşan Tunuslular meselesine de değinerek, "Hiçbir Tunuslu ülkesine dönmekten men edilemez ancak İçişleri Bakanlığı başta olmak üzere devlet, ülke için her türlü riski takip etmektedir" diye konuştu.

Başbakan Sayd, Cumhurbaşkanı Sibsi'ye vekaleten BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, terör örgütü DAEŞ'e karşı oluşturulan uluslararası koalisyona katıldıklarını açıklamıştı.

Tunus'ta dün, geçen temmuz ayında ilan edilen olağanüstü halin kalktığı bildirilmişti.

Tunus'un Susa kentinde 26 Haziran'da bir otelin plajına düzenlenen saldırıda, 30'u İngiliz, 38 turist öldürülmüştü. Saldırının ardından Tunus yönetimi, terörle mücadele kapsamında devletin kontrolünde olmayan 80 caminin kapatılmasının yanı sıra turistik yerlerin güvenliğinin sağlanması için yedek askerlerin göreve çağrılmasını da içeren bir dizi karar almış, 4 Temmuz'da da bir ay süreli olağanüstü hal ilan edilmişti.

Daha sonra Tunus Cumhurbaşkanı El-Baci Kaid es-Sibsi'nin, yürürlükteki olağanüstü hal uygulamasını 2 ay daha uzatma kararı aldığı bildirilmiş, uygulamanın 3 Ekim 2015'e kadar uzatıldığı duyurulmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler Tunus Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title