Haberler

Tuncelili İşadamlarından Silahsızlanma Çağrısına Destek

Tunceli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Cengiz, hükümet ile HDP heyeti toplantısında Abdullah Öcalan'ın PKK'ya silah bırakma çağrısını desteklediklerini söyledi.

Tunceli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Cengiz, basın toplantısı düzenleyerek, PKK'yı yapılan silah bırakma çağrısını desteklediklerini söyledi. Silahların acilen susması gerektiğini söyleyen Cengiz, "Biz açıklanan 10 maddeyi doğru buluyoruz. Bunun hükümet tarafından hızlandırılarak gerekli adımların atılması gerektiğini düşünüyoruz. Öte yandan da PKK ve Kürt hareketinin silah bırakarak barış sürecine katkı sunmasının gerektiğini belirtiyoruz. Bizler insanlarımızın ölmesini istemiyoruz. Bundan dolayı bu süreci yıllardır destekliyoruz" dedi.

Cengiz, silahların susması ile birlikte bölgeye yatırımların geleceğini ve herkesin rahatlayacağını bunun için silahların sonsuza kadar susması gerektiğini belirterek şunları söyledi:

"Dersim bölgede son 30 yıllık çatışma ortamından en çok etkilenen illerden biridir. 40 yıl önce 165 bin olan nüfusu şu an 80 bin civarındadır. O dönem 165 bin insanı barındıran, tarımı, hayvancılığı, turizmi ile doğal güzellikleriyle bugün 500 bin insanı barındıracak potansiyele sahiptir. Son dönemde açıklanan barış süreci paketi bu kadar doğa, tarım, hayvancılık, arıcılık gibi potansiyele sahip olan ilimizi ve Ticaret Sanayi Odası olarak bizleri yakından ilgilendiriyor. Bölgede yatırım yapan, istihdam sağlayan ülkede ve yurt dışında bulunan Dersimli hemşerilerimizi valilik, belediye ve İl Özel İdaresi ile yoğun çabalar sonucunda faaliyete geçirdiğimiz Organize Sanayi Bölgesi'nde yatırım yapmaya çağırıyoruz. İlçelerde turizm, tarım, hayvancılık alanında yatırım yapmalı gençlerimiz ve kadınlarımız başta olmak üzere istihdam sağlanmalıdır." - Tunceli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Abdullah Öcalan Tunceli Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

CAN DERSİMLİ:

APO DENEN SÜRÜNGENİ SEYİT RIZA MEYDANINDA SALLANDIRACAKSIN. BİNLERCE DERSİM GENCİNİ DAĞLARDA KURDA KUŞA YEM ETTİ. ŞİMDİ DE AKP İLE DİN KARDEŞLİĞİ YOLUNDA ÜLKEYİ PAYLAŞIYORLAR. OLAN ALEVİLERE OLDU. HEPSİ KEYF İÇİNDE DOĞU GÜNEYDOĞU ALDI YÜRÜDÜ OLAN HER ZAMAN Kİ GİBİ PİYON DERSİME OLDU.

6
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title