Haberler

Tunceli Ziraat Odası Başkanı Arslan Açıklaması

"Yaşan don ve kuraklık nedeniyle doğrudan gelir desteği geçen yıla göre arttırılmalıdır"

Tunceli Ziraat Odası Başkanı Mazlum Arslan, yaşan don ve kuraklık nedeniyle doğrudan gelir desteğinin geçen yıla göre arttırılması gerektiğini belirtti.

Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2014 yılının tüm Türkiye'de üreticiler açısından oldukça kurak bir yıl olduğunu belirterek, "İlimizde de bunu hissedebiliyoruz. Üreticilerimizin ürünlerindeki verim kar yağışına bağlı. Kar yağmadığı için yeraltı su kaynakları kurumaya başladı. Tunceli, tarihinde belki de en kurak yılını yaşıyor" diye konuştu.

İlkbaharda yağan yağmurun çiftçileri biraz rahatlattığını ancak çok bir faydasının da olmadığını dile getiren Arslan, "İlkbahar aylarında görülen don olayı tüm meyvelerimizi vurdu. Bu da üreticilerimizi olumsuz etkiledi" dedi.

Sulama sularının bir çoğunun kuruduğunu kaydeden Arslan, "Kuraklık nedeniyle yaylalarda otlar kurudu. Yaylalara çıkan vatandaşlarımız hayvanları için içme suyu bulamıyor. Üreticiler hayvanlarının telef olmasından korkuyor" ifadesini kullandı.

Arslan, kuraklık nedeniyle tarlalardan istenilen verimin alınamadığını belirterek, şunları ifade etti:

"Hükümetimizin hayvancılıkla uğraşanlara ve çiftçilerimize destek olması lazım. Mazot fiyatları düşürülmeli. Elektrik fiyatları yüksek, gübre sürekli zam alıyor, hububat, peynir ve süt fiyatlarıysa düşük. Yaşan don ve kuraklık nedeniyle doğrudan gelir desteği geçen yıla göre arttırılmalıdır. Belki bu şekilde vatandaşlarımızın mağduriyeti giderilmiş olur." - Tunceli

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Tunceli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title