Haberler

Tunceli'ye Kardeş Şehir Ziyareti

Ak Parti Genel Merkezi tarafından hazırlanan "Kardeş Şehir" projesi kapsamında Samsun heyeti Tunceli'ye geldi.

Ak Parti Genel Merkezi tarafından uygulamaya sokulan "Kardeş Şehir" projesi kapsamında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Rabia Bay Keser, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Caner Göktepe, AK Parti il yönetiminden bazı isimler ve Samsunlu iş adamlarından oluşan heyet Tunceli'ye geldi.

Tunceli'de ilk olarak valiliği ziyaret eden Samsun heyetini Vali Osman Kaymak karşıladı. Valilik şeref defterini imzalayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz daha sonra makamda Vali Osman Kaymak'la görüşme gerçekleştirdi. Ziyarette konuklarına teşekkür eden Vali Osman Kaymak, "Amacımız ülkemizin genelinde barış ve kardeşliğin hakim olmasıdır. Türkiye'nin her tarafının hizmetlerden pay alması için hizmetlerimize devam ediyoruz. Türkiye tek vücut diyoruz. Bu ziyaretler Türkiye'yi bölmek isteyenlere en güzel mesajdır. Biz Alevi'si, Sünni'si, Doğulusu, Batılısı, Kürt'ü, Türk'üyle kardeşiz. Umuyorum bu görüşmeler ileriki süreçlerde de devam edecek ve kardeşliğimizin pekişmesine vesile olacaktır" dedi.

BAŞKAN YILMAZ: "TUNCELİLİ GENÇLERİ SAMSUN'DA MİSAFİR EDELİM"

Kardeş şehir projesi kapsamında ziyaretlerin devam edeceğini ifade eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Tuncelili gençlerimizi bir otobüs gönderip Samsun'da misafir edelim. Ramazan Bayramı tatilinde bu neden olmasın. Takip eden zamanda da Samsunlu gençlerimizi buraya getirelim. Bu kardeşlik bağlarımızı güçlendirerek yeni güzellikler ortaya koyalım" diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Tunceli'ye çok insanın gelmek istediğini ancak 25 kişilik bir heyetle geldiklerini ifade ederek, "Bizi ilk heyet olarak kabul edin. Bundan sonra gönül bağları, gönül köprüleri çok sıkı şekilde kurulacaktır. Bu geliş gidişler sıklaşacaktır. Kurduğumuz gönül köprülerinin sağlamlaşması için yüz yüze görüşme, konuşma aynı masada bir arada olmak bizim için önemli. Özellikle Ramazan'da bu daha büyük önem arz ediyor" şeklinde konuştu.

CEMEVİNİ ZİYARET EDEREK DEDELERDEN BİLGİ ALDILAR

Valilik ziyaretinin ardından Ak Parti İl Başkanlığı'na geçen Samsun heyeti daha sonra Hacı Bektaş-ı Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Cemevi'ni ziyaret etti. Tunceli Valisi Osman Kaymak'ın da eşlik ettiği heyet, Cemevi Başkanı Ali Ekber Yurt ve Alevi dedelerinden Alevilik ve yaşanan sorunlar hakkında bilgi aldı.

Cemevlerine yasal statü tanınması hakkında görüşleri sorulan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, "Cemevlerinin topluma olan katkısı büyük. Uzlaştırıcı bir mekanizma olması önemli. Bununla ilgili hükümetimizin, iktidarımızın görüşleri de belli. Biz 2008 yılından beri 300'e yakın konunun tarafının katıldığı önemli çalıştaylar hayata geçirdik. Perşembe günü külliyede Cumhurbaşkanımızın konukları olacakmış. Orada da bu konular mutlaka görüşülecektir. Bizler burada olduğumuz için merkezinde konunun detaylarını öğrendiğimiz için memnunuz" dedi.

Çözüm sürecine ilişkin bir soru üzerine ise Karaaslan şunları kaydetti:

"Bu mücadelenin bir boyutu güvenlik güçleriyle verdiğimiz mücadele. Diğer önemli bir boyutu da Türkiye'deki tüm illerimizin özellikle terörden en çok zarar gören Doğu ve Güneydoğu illerinin kalkınma hamlesiyle birlikte sürdürdüğümüz mücadele. Bir boyutu da kurduğumuz güzel kardeşlik ilişkilerinin bağlarının daha da sağlamlaştırılmasıyla ilgili yaptığımız çalışmalar. Bunların hepsinin eş zamanlı olarak yapılması gerektiğini ve yaraların hızla sarılması gerektiğine inanıyoruz. Tunceli'de hendekler kazılmadı. Bu anlamda halk destek vermedi. Bu çok önemli. Bundan sonra da inşallah bizim üzerimize düşen iktidar partisi olarak talepleri dinlemek ve çözüm üretmek. Hepimizin ortak kaygıları var. Kaygılarımız, sorunlarımız ortak. Çözüm önerilerini aynı masanın etrafında ortaklaşa gerçekleştireceğiz."

Cemevi ziyaretinin ardından Tunceli'den ayrılan Samsun heyetinin Çemişgezek ve Pertek ilçelerinde iftar ve sahur programlarına katılması bekleniyor. - TUNCELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Çiğdem Karaaslan AK Parti Tunceli Samsun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title