Haberler

Tunceli ve Şırnak'ta Kadınlar, Şiddete Karşı Yürüdü

Tunceli ve Şırnak'ta kadınlar, şiddete karşı yürüdü

TUNCELİ ve Şırnak'ta 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü nedeniyle, alkış ve zılgıtlar eşliğinde yürüyüş yapıldı.

Tunceli Sanat Sokak'ta toplanan kadınların, alkış ve sloganlar atarak Cumhuriyet Caddesi güzergahı üzerinden İnsan Hakları Anıtı önün yürüdü. Cumhriyet Caddesi'ni trafiğe kapatarak bir süre oturma eylemi yapan kadınlar daha sonra oturma eylemi yaptı. Dersim Kadın Platformu adına konuşan Duygu Kurban, dünyada erkek egemen sistemin hala varlığını koruduğunu belirterek, çeşitli tarihlerde erkekler tarafından öldürülen kadınların katillerinin ya yakalanamadığını yada, aldığı cezalarda yüksek indirimler yapıldığını söyledi.

Şırnak'ta da, DBP ve HDP Şırnak İl Başkanlığı önünde toplanan Özgür Kadın Kongresi üyesi bir grup kadın, tefler çalarak kısa bir süre halay çektikti. Daha sonra Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüyen kadınlar, "Erkek şiddeti ideolojiktir, öz savunma meşrudur" pankartı açtı. "Bir anlık hiddet değil, kadına yönelik şiddet", "Kadına yönelik şiddetle mücadelede barış ortamını talep ediyoruz" dövizleri taşıyan kadınlar, sık sık, "Kadına uzanan eller kırılsın" ve "Kadın, yaşam, özgürlük" sloganları attıl. Burada kadınlar adına konuşan KJA aktivisti Eda Bazencir de, erkek şiddetinin ideolojik olduğunu ve öz savunmanın ise hak olduğunu savundu.

Tunceli ve Şırnak'ta kadınlar, yaptığı yürüyüş ve basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tunceli Şırnak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500

Yorumlar (2)

OSMANLI TORUNU SEYİD RIZA DERSİMLİYİZ:

artık bir avm yapılma vakti geldi yapsınlar içine bir sinema oyun salonu restauran orda dolaşsın bu boş beleşler akşama kadarya allah aşkına artık durun bitirin bu boş şakşaklı eylemleri . . ulan nüfus cüzdanımda kütüğümden utandırdınız beni halkı göç ettirdniz yeter da şu güneydogudan gelen provakötörleri palazlandırın daha siz bakalım . gelip sizi yavaş yavaş dağ ayısı yapmaya başladılar cemaate karşı zamannda o kadar laf koyanlar şimdi bunlara sus pus

9
0
yanıtYanıtla
ciguli:

Kadınların en çok şiddete maruz kaldıkları yer doğu ve güneydoğu illeridir. . Yani kürt kadınlarıdır. . . Kürt kadınları koca baskısı ve töre cinayeti adı altında katledilmektedir. . Kürt kültüründe inancında kadına baskı yapmak normal bir şey ve kadının hiç değeri yok. . Zaten kürtlerde çok evlilik var. . Bir erkek on kadınla evlenebilir, çünkü inanlarında bu var. . Onedenle her kürt çok kadınla evlenir ve çok çocuk yapar. . Bir kürt mahallesine girseniz çocuklardan giremezsiniz, her taraf çocuk. .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title