Haberler

Tunceli Vatandaşların Zorla Girdikleri Evlerinden Saldırmışlar

Nazımiye'deki sokağa çıkma yasağı kaldırıldı (2)VATANDAŞLARIN ZORLA GİRDİKLERİ EVLERİNDEN SALDIRMIŞLARTunceli'nin Nazımiye İlçesi'nde sokağa çıkma yasağının kaldırılmasının ardından teröristlerle yaşanan çatışmaların izleri de ortaya çıktı.

Nazımiye'deki sokağa çıkma yasağı kaldırıldı (2)

VATANDAŞLARIN ZORLA GİRDİKLERİ EVLERİNDEN SALDIRMIŞLAR

Tunceli'nin Nazımiye İlçesi'nde sokağa çıkma yasağının kaldırılmasının ardından teröristlerle yaşanan çatışmaların izleri de ortaya çıktı. PKK saldırısının ardından ilçede sessiz hakim olurken, az sayıda vatandaşın evlerinden çıktıkları gözlendi. Esnafın ise hasar gören işyerlerinde temizlik çalışması yaptığı görüldü. Esnaf ve vatandaşlar, kırılan kapı ve pencerelerini onarırken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adını taşıyan park da zarar gördü. Park tabelasına da isabet eden kurşunlar da hasar verdi. Nazımiyeliler, yaşanan çatışmada büyük tedirginlik yaşadıklarını dile getirerek, bir daha böyle bir durumu yaşamak istemediklerini söyledi.

Nazımiye'ye sızmaya çalışan 30-40 kişilik PKK'lı teröristlerin bir kısmının zorla vatandaşların evlerine girerek, buradan İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına roketatar ve ağır makineli silahlarla yaklaşık 2 saat saldırdıkları ortaya çıktı. Güvenlik güçlerinin sivil vatandaşların zarar görmemesi için büyük bir titizlik gösterdiği belirtildi. İlçenin tam ortasında bulunan 5 katlı İlçe Emniyet Amirliği binasının dört cephesinin de kurşun izleriyle hasar gördüğü ortaya çıktı. Binada bulunan polislerin yoğun ateş altına aldıkları PKK'lıları emniyete yaklaştırmadıkları belirtildi.

Yaklaşık 2 saat süren çatışmaya katılan bir güvenlik görevlisi, "Biz canımız bahsine buraları koruduk. 2 terörist emniyetin bahçesine kadar geldi el bombası attı. Hastaneye kaçmaya çalışırken emniyete 10 metre mesafede öldürdük. Biz hep buralarda kalacağız" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tunceli PKK Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title