Haberler

Tunceli Valisi: Terör Örgütü Turizm Yatırımlarına Engel Oluyor

Tunceli'de 'Avrupa Ortak Okul Projesi' kapsamında 'Çemberimde Gül Oya' el sanatları sergisi açıldı.

Tunceli'de 'Avrupa Ortak Okul Projesi' kapsamında 'Çemberimde Gül Oya' el sanatları sergisi açıldı. Sergide, 81 ile ait kültürel değerler yansıtıldı. Tunceli Valisi Osman Kaymak, kentin alternatif turizm açısından önemli bir yer olduğunu belirterek, "Ancak terör örgütü bunu istemiyor, ilimize kimse gelmesin diye büyük bir gayret içine girmişler. Terör örgütü buraya turistlerin gelmesine, turizm yatırımlarının yapılmasına izin vermiyor, engel oluyor. Ama bunu halkımızla birlikte engelleyip terörü bitireceğiz" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (YEĞİTEK) tarafından yürütülen 'Avrupa Ortak Okul Projesi' kapsamında, 'Çemberimde Gül Oya' adlı sergi Vali Osman Kaymak tarafından açıldı. Sergide 81 ile ait resim ve kültürel el sanatları sergilenerek halka tanıtıldı. Sergide, Tunceli'nin kaybolmaya yüz tutmuş gelenek, görenekleri, el sanatları, efsaneleri, tarihi eserleri de yer aldı. Sergiyi gezip Tunceli'ye ait değerlere ilgiyle inceleyen Vali Osman Kaymak, ilin yöresel yemeklerini de tattı. Tunceli'nin gerçekten tarihi ve kültürel zenginliklerle dolu bir kent olduğunu dile getiren Vali Kaymak, "Sergide, Türkiye'nin bütün illerinden hanımların işledikleri yok olmaya başlamış değerler sergileniyor. Bu sergi Türkiye'nin 81 vilayetini geziyor. İlimizde de bu sergiyi açmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Burada her vilayetin kendine özgü değerleri, el işlemelerinin yanı sıra Tunceli'nin de kendine özgü değerlerini sergilemekten büyük gurur duyduk. Tüm Tunceli halkını bu sergiyi gezmeye davet ediyorum. Bugün 81 vilayet buraya gelmiş sayıyoruz, onları misafir ediyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz" dedi.

Serginin ardından kent merkezinde bir taksi durağına giden Vali Osman Kaymak ile İl Emniyet Müdürü Fahrettin Şen, taksicilerin sorunlarını dinleyip sohbet etti. Vali Kaymak, Tunceli'nin alternatif turizm bakımından Türkiye'de bir numara olan iller arasında yer aldığını belirterek, "Bizler Tunceli için bir şeyler yapmak için 24 saat gayret içersindeyiz. İlimize yeni insanlar gelsin ve vatandaş rahat etsin, turizm gelişsin diye büyük çaba içindeyiz. Ancak terör örgütü bunu istemiyor, ilimize kimse gelmesin diye büyük bir gayret içine girmişler. Ama bunu halkımızla birlikte engelleyip terörü bitireceğiz. İlimiz tam bir saklı cennet, çok güzel ve muhteşem bir doğası var. El değmemiş, dokunulmamış bir doğa. Herkes buraya Türkiye'nin İsviçre'si diyor hem yazın hem kışın farklı güzellikler barındıran bir ildir Tunceli. Ama terör örgütü buraya turistlerin gelmesine, turizm yatırımlarının yapılmasına izin vermiyor, engel oluyor. Bizler her şeye rağmen Tunceli ilimizi alternatif turizm merkezi yapmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Tunceli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (4)

aydın:

Terör örgütü Tunceli''ye yapılacak bütün yatırımları engelliyor. . 5 yıl önce benim de çalıştığım şirket Tunceli''ye büyük bir tekstil fabrikası yapacaktı. . Gelip Tunceli''de araştırma yaptılar, ancak terörün yoğunluğundan yatırımdan vaz geçtiler. . 2 bin kişi çalışacaktı ve Irak ''a ihracat yapacaktı. .

0
0
yanıtYanıtla
Demir:

pkk mağaraları var, ancak içi leşle dolu, kokan leşler. . Hani geçen yılda o yolu kesen birkaç kovboy vardı. . Ne oldu o kovboylara. . ? Toprak altında yatıyorlar. . Ama Dersim toprağı onları kabul etmedi hepsi çürüdü. . Daha çok leş göreceğiz. . üç ayda güneydoğuda 4 bin ölü pkk ve teslim bayrağı çeken pkk da cabası. . Amerikan silahları da yetmedi pkk ya, çünkü bir şeye yaramadı. . İha göster, uçak nokta atışı yap. .

yanıt0
yanıt0
el habib:

pkk mağaraları leşle doldu. . hepsi de boş. . . pkk korkusundan kandile bile gidemiyor. . pkk lılar suriyede bir kümeste kalıyor. . kümeste yatanların çoğu kandilden gelme. .

yanıt0
yanıt0
doktor:

pkk lıların çoğunun cüzzam ve veremli olduğu kanıtlandı. . reuter ajansı çok sayıda pkk lıların ölümcül hastalıktan öldüğünü açıkladı. .

yanıt0
yanıt0
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title