Haberler

Valilik,Hozat'taki Fişlemeyle İlgili İnceleme Başlattı

Güncelleme:

Tunceli'nin Hozat İlçesi'nde 14 ay önce ortaya çıkan 'fişleme' skandalından sonra bu kez de İlçe Emniyet Amirliği'nin birçok kişiyi takip ederek, yaptıkları her faaliyeti kayıt altına aldığı ortaya çıktı. Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı, 'fişleme' skandalıyla ilgili soruşturmada el koyduğu bilgisayarlardan çıkan bu 'takip' skandalı belgeleriyle ilgili soruşturma başlattı.

Hozat'ta 2012 yılının Kasım ayında ortaya çıkan fişleme skandalının ardından Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında İlçe Emniyet Amirliği'nin bilgisayarlarına el konulup incelenmeye alındı. İddiaya göre bilgisayar kayıtlarında, Hozat İlçe Milli Eğitim Müdürü ile bir Şube Müdürü'nün de aralarında bulunduğu 17 öğretmenin sürekli takip edildiği, gittikleri yer ve mekanlar ile konuştukları insanlarla ilgili notlar alındığına ilişkin belgelere ulaşıldı. Buna göre, öğretmenlerin Batman'ın tarihi Hasankeyf İlçesi'ne yaptıkları gezi dahil bütün faaliyetleri izlenirken, tarihi mekanları ziyaretleri bile görüntülenerek dosyalandı.

Bilgisayarlarda, öğretmenlerin hangi okulda ve ne görev yaptıkları yer alırken, bu öğretmenlerin sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta paylaştıkları yorum ve fotoğrafları indirildi, vesikalık fotoğrafları ile özlük bilgileri de emniyet tarafından kayıt altına alındı.

Hazırlanan takip listesinin üst kısmında büyük harflerle, 'Emniyet amirliğimiz sorumluluk bölgesinde takipli şahıslar kategorisinde bulunanlara ait isim listesidir' yazıldı. Takip edilen kişilerle ilgili istihbarat bilgileri kaydedilirken, bir kişinin cezaevinde bulunmasına rağmen takip edildiği ortaya çıktı.

Bilgisayarlardaki kayıtlara göre 2004 yılında başladığı belirtilen takipte, kişilerin ne amaçla ve hangi mahkeme kararı ile izlendiğine yer verilmedi.

BELEDİYE BAŞKANI 'TAKİPLİ- ŞÜPHELİ' LİSTESİNDE

Emniyetin takip ettiği 33 kişi arasında, Hozat bağımsız Belediye Başkanı Cevdet Konak da yer aldı. Diğerleri öğretmen, devlet memuru, siyasetçi ve esnaftan oluştu.

BAŞKA YERE TAYİN İSTEĞİ

Hozat İlçe Emniyet Amirliği ibareli 'Terörle mücadele konusunda öneriler' dosyasının içinde, terörün ortadan kaldırılması için, ilçede görev yapan Tunceli nüfusuna kayıtlı memurların başka illere tayin edilmesi istendi. Terörle mücadele için ihbarcıların temini ve bilgi toplama elemanları için ödenek ayrılması talep ediliyor.

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı, fişleme skandalının ardından, izleme skandalıyla ilgili soruşturmasını sürdürüyor.

Tunceli'nin Hozat İlçesi'nde, yasadışı fişleme ve takip ile ilgili Tunceli Valiliği inceleme, Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı da yeni bir soruşturma başlattı. Hozat Belediye Başkanı Cevdet Konak, geçen yıl ortaya çıkan fişleme skandalı ile ilgili herhangi bir gelişme olmadığını yeni skandaldan sonra da bir şey çıkacağını sanmadığını söyledi. Tunceli Valiliği, Hozat Emniyet Amirliği bilgisayarlarından çıktığı değerlendirilen, 'takip skandalı' ile ilgili inceleme başlattı. Buna göre başlatılan incelemeyle ilgili olarak, Tunceli Vali Yardımcısı Kenan Eskin'in görevlendirildiği öğrenildi. Vali Yardımcısı Eskin'in yapacağı incelemeden sonra valilik, İçişleri Bakanlığı'ndan inceleme için müfettiş çağırılıp çağırılmamasına karar verecek.

Bu arada Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı'nın da ortaya çıkan yeni belge ve dökümanlarla ilgili olarak yeni bir soruşturma başlattığı öğrenildi. İsmi takip listesinde yeralan ve yasadışı bir şekilde aylarca dinlendiği belirtilen Hozat Bağımsız Belediye Başkanı Cevdet Konak, "Bir yıl önce Hozat'ta fişleme skandalı Türkiye gündemine oturmuştu. Bugün ise çıkan yeni belgeler, bizi şaşırtmadı. Bizler, daha önce suç duyurusunda bulunmuştuk. Eğer Türkiye hukuk devletiyse, Türkiye'de hukukun üstünlüğü varsa, bu yasa dışı işlerin üzerine giderler, bedellerini öderler. Ama bu konuda da çok umutlu değiliz. Çünkü Türkiye'de her şeyin üstü örtülüyor. Fişleme skandalının üzerinden bir yıl geçti daha ortada hiç bir şey yok. Bizler gene haklarımızı arayacağız. Gerekli yasal girişimlerde bulunacağız. Bu devletin genel politikasıdır. Devletin solculara karşı, Aleviler'e karşı bunlar hep yapıldı. Yasadışı işlemleri yapanları şiddetle kınıyorum" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Türkiye Malatya Hozat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kara Ağaç Destanı nerede çekiliyor, setleri nerede? Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı?
500

Yorumlar (1)

BİNİCİdarkblue62@hotmail.com:

HİÇ MERAK ETMEYİN VALİLİK HEMEN BULUR ÇIKARIR ORTAYA

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title