Haberler

Tunceli Üniversitesi'ne Cemevi Yapılıyor

Güncelleme:

Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, üniversite kampusü içine cami ve cemevi yaptıracaklarını belirti.

Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, üniversite kampusü içine cami ve cemevi yaptıracaklarını belirterek, Türkiye'de birçok üniversitede cami ve mescit bulunduğunu ancak Türkiye'deki hiçbir üniversitede cemevi bulunmadığını söyledi. Rektör Boztuğ, " Türkiye'de ilk cemevi bizim üniversitemizde yaptırılacak ve Türkiye'de bir ilk olacak" dedi.

Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, yeni akademik yıl öncesi senato üyeleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında bu yıl kayıt yaptıran 2 bin öğrenci ile öğrenci sayısının 6 bin 643'e ulaştığını söyledi. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın önerisi ile üniversite kampusü içine cami yaptıracaklarıni ifade eden Rektör Boztuğ, "Biz caminin projesini hazırlayacağız onlarda yaptıracak. Caminin yanısıra üniveristemizin kampüsünün içinde bir de cemevi yaptırıyoruz. Her ikisi de kampüsümüzün mimari yapısıyla uyumlu olacak. Proje çalışmalarına başlandı. Önümüzdeki Nisan, Mayıs gibi hem cemevimizin hem de camimizin temelini atmış oluruz. Batı tarafından cemevi, Doğu tarafında da cemevi yaptırmayı planlıyoruz. Cami ve cemevi projesi konusunda Diyanet İşleri Başkanlığı ile yaptığımız görüşmede kampüs içine cemevi ve cami projesini anlattığımızda çok olumlu karşıladılar ve cemevi projesinin de uygun olacağını bize söylediler ve cemi masraflarını bizzat Diyanet İşleri Başkanlığı karşılayacak."

Rektör Boztuğ, kampüs içine cami ve cemevi yaptırılması için öğrenci, idari ve akademik personelden çok sayıda dilekçe ile başvuru aldıklarını belirterek, "Üniversitemizde cami yok. Önemli bir ihtiyaç. Bin 600 kişi dilekçe vererek mescit istedi. Biz de yemekhanenin altını onlara ayırdık. Yeni kurulan bir üniversiteyiz. Bu açıklığı gidermemiz, insanların ibadet ihtiyaçlarına saygı duymamız lazım. Burada bir cami yapılması kadar doğal bir şey olamaz. Böyle bir teklifi geri çeviremezdik. Başvuru yaparak cami isteyenlere buradan teşekkür ediyorum. Yine aynı şekilde üniversitemizin kampüsü içine cemevi yapılması için hem öğrencilerimizden hem idari personelimizden çok sayıda dilekçe aldık ayrıca üniversitemiz bünyesinde Alevilik Araştırma ve Uygulama Merkezi var. Bu nedenle cemevi konusunda hiçbir tereddüt duymadık ve projesini hazırlıyoruz. Kısa süre içinde hem cemevi hem cami temelini birlikte atacağız. İnşallah cemevi konusunda da hayırsever iş adamlarımızı motive ederek; onlarla görüşerek üniversitemizde cami ve cemevini öğrencilerin ve personelimizin hizmete sunmuş oluruz. Bizim yöremizde cemevi yapmak kadar doğal bir şey olamaz. Öğrenci ve personelden de bu konuda talep var. Cami konusunda olduğu gibi. Artık Türkiye demokratikleşiyor. Ekonomisi refah bir toplum haline geldikçe bunlar sorun olmaktan çıkıyor. Barış ve uzlaşma içerisinde en iyi orta yolu bulmaya doğru gidiyoruz" dedi.

Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, Türkiye'de birçok üniversitede cami ve mescit bulunduğunu ancak Türkiye'deki hiçbir üniversitede cemevi bulunmadığını söyledi. Boztuğ, "Türkiye'de ilk cemevi bizim üniversitemizde yaptırılacak ve Türkiye'de bir ilk olacak. Zaten üniversitemiz bünyesinde bulunan Alevilik Uygulama ve Araştırma Merkezi nedeniyle cemevinin de artık olması gerekiyor. Zaten yaptırılması içinde çok fazla talep var. Bu taleplere olumlu baktık ve cemevini kısa sürede bitireceğiz" dedi. - Tunceli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Tunceli Üniversitesi Durmuş Boztuğ Türkiye Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (5)

ÜLKÜCÜ DERSİMLİ:

ŞOV YAPIYORLAR BAŞKA BİŞEY DEĞİL NE CAMİİ OLSUN NE CEM EVİ EĞİTİM KURUMU ORASI MEDRESE DEĞİL!!! GERÇİ NE EĞİTİMİYSE KENDİLERİNCE EĞLENİYORLAR BEYZADELER!!!

1
0
yanıtYanıtla
munzur dersimmm:

iyi kilisede aç havrada aç orası dersim , halk neyiin ne olduğunu biliyor eğitim yuvasında camide olmaz cemevide olmaz öğrenciler birbirini ötekileştirirler, dersim aleviliğinde düzgün baba ve ana fatma ziyaretleri daha ön plandadır rektör bey bilmezmi onu geçtim bu ulkede alevilerdne vergi alnıyor her yerde cami var kardeşim ibadetini yapmak isteyen gitisn yapsın , dersimde merkezde 6 taen cami 1 tane cemevi var bu her yeri cami açma aşkı nedir ibadet 4 duvar arasındamı olacak illaki, orya harıcyacağınız parayla fakir fukarayo doyurun dah çok sevap işllersiniz . .

0
0
yanıtYanıtla
blesuk:

Eğitim kurumunun hem de üniversitenin yaninda caminin ne işi var?Öğrenci okula mı gelecek yoksa 5 vakit namaz için dersten mi kaçacak?İnançlara saygılı biri olarak söylüyorum. . Kişilerin inançlı olup olmaması beni zaten ilgilendirmez. . Gerçekten de nasıl olacak ?öğrenci derse mi girecek yoksa camiye mi gidecek?Boş zaman nasıl yaratacak? Bunun adı din sömürüsü. .

0
0
yanıtYanıtla
blesuk:

Camiyi devlet parasıyla yapıyor. . . Üstelik Alevilerin vergileriyle. . . Ama cemevi için hayırsever Alevi iş adamı arıyor. . Rekör bey ayrım yapıyor. . Nasıl ki personeli arasında ayrım yaptığı gibi. . Alevi müdürü görevden alıyor sünni birini müdür yapıyor( sağlık yüksek okulunda). . Ayrıca Tunceli üniversitesi bakımsız. . Bahçesine bir çim bile ekememiş. . Her taraf çöl gibi. . Rektör hep siyaset yapıyor. .

0
0
yanıtYanıtla
can:

ben rektörü samimi bulmuyorum eğer gerçekteyse samimiyse camiyi yaptığı parayla cemevi yapıyorsa ben ozaman derimki samimi fakat rektörde sanaçılar gibi günmde kalmak için böyle bir açıklama yapmış

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title