Haberler

Tunceli Ovacık'ta Kar 2 Metreyi Aştı

Tunceli'nin Ovacık İlçesi'nde son haftalardaki yağışlarla ile birlikte ilçe merkezinde kar kalınlığı 2 metreyi aşarken kırsal alandaki köylerde yer yer 3 metreye ulaştı.

Tunceli'nin Ovacık İlçesi'nde son haftalardaki yağışlarla ile birlikte ilçe merkezinde kar kalınlığı 2 metreyi aşarken kırsal alandaki köylerde yer yer 3 metreye ulaştı.

Yaklaşık 1 haftadır kar yağışının tamamen durduğu ilçede, Tunceli Özel İdaresi Genel Sekreterliği'ne ait kar temizleme araçları günlerdir köy yollarını açmak için çalışma başlattı. Kar araçları köy yollarında adeta tüneller açarak karları temizleyerek köy yollarını ulaşıma açıyor. Ovacık İlçe merkezinde kar kalınlığının 2 metreyi aşması nedeniyle evlerin büyük bölümü kar altında kalmış durumda. Özellikle Kandolar Mahallesi'ndeki sosyal konutların tamamı kara gömülmüş durumda. Kandolar Mahallesindeki sosyal konutların kar içinde sadece çatı kısımları ancak görünürken vatandaşlar evlerinin kapılarına açtıkları tüneller ile ulaşabiliyor.

BÖLGENİN TEK KAYAK TESİSİNE BÜYÜK İLGİ

Bu yıl yapımı tamamlanarak hizmete açılan Ovacık Kayak Tesisleri de, yöre halkının en büyük eğlence merkezi haline geldi. Ovacık İlçesi Çakmaklı Köyü yakınlarında tamamlanan Kayak tesisi hizmete açılırken, hafta sonlarını ailesi ile birlikte geçiren çok sayıda Tuncelili Ovacık İlçesi'ne akın ediyor. Tunceli Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nün işlettiği kayak tesisleri, yöre halkının büyük ilgisini çekerken, yeni açılan teleferik ve yakın zamanda hizmete girecek otel ile kafeterya kısmı ile vatandaşlara büyük bir hizmet sunacak. kayak tesislerine gelerek hafta sonu kayak keyfi yapan birçok vatandaş da, kaymayı yeni öğrenirken bazı vatandaşlar ise kayak aletlerinin yetersizliğinden yakındı. Vatandaşlar, ilkel kızak ve altlarına serdikleri naylonlarla kaymaya çalışıyor. Naylanlara binerek kayan birçok kişi kayak pistinde aşağı indiği sırada dengelerini kaybederek takla attıkları görüldü.

"GÜVEN İÇİN ÇATIŞMALI ORTAMIN SONA ERMESİ GEREKİYOR"

Hafta sonu tatilini geçirmek üzere çocuklarıyla birlikte kayak tesislerine gelen Tunceli Barosu Başkan Vekili Av. Özgür Ulaş Kaplan, bölgedeki güvenlik durumunun ve çatışmaların birçok şeyi engellediğini belirterek, "Ovacık ilçemize çok güzel bir kayak tesisi yapılmış. Kar kalitesi çok güzel, pist harika ve ortam şu an güzel. Ancak bu kayak tesisinde herkesin yararlanabilmesi ve iç turizmin gelişmesi için mutlaka huzurun, güvenin olması ve çatışmaların son bulması gerekiyor. Bölgede güvenliğin bir an önce tesis edilmesi gerekiyor. Bunun için de çatışmalı ortamın son bulması gerekiyor. Barış bu bölgenin ve Türkiye'nin en büyük ihtiyacıdır. Bu tesislerin daha anlamlı olması için, herkesin rahatlıkla gelip yararlanması için mutlaka çatışmaların durması, barışın sağlanması gerekiyor. Biz şu an buradayız ama birçok kişi güvenlik kuşkusu taşıyarak buraya gelemiyor. Bunun için herkesin güvenlik kaygısı taşımadan buraya gelmesi için mutlaka barış diyoruz" dedi.

KAR YIĞINLARI ÇATILARI AŞTI

Yaklaşık 10 gündür aşırı kar nedeniyle yolu kapalı olan ve Özel İdare Genel Sekreterliği'ne ait ekiplerce yolu açılan ilçeye bağlı Hanuşağı Köyü'nde, evlerin büyük bölümü kara kar yığınlarının altında kaldığı görüldü. Köyde kar kalınlığı 3 metreyi bulurken, köyde yaşayan insanlar kar yağışının fazla olmasından son derece memnun. Köyün en yaşlılarından olan Veli Koçoğlu (78), kar yağışının fazla olmasından mutlu olduklarını belirterek, "Bizde kar fazla yağarsa mutlu oluruz. Şu an köyde kar kalınlığı 2 metreyi aşmış ama daha azdır. Biraz daha yağsın sokakları falan kendimiz temizliyoruz, hayvanlara yem vermek için karları temizliyoruz. Biz yağan kardan memnunuz, daha fazla yağarsa daha iyi olur bizim için, yöre için berekettir" dedi.

İlçeye bağlı birçok köy yolu kar temizleme araçları ile 24 saat esasına göre çalışma yapılarak açılırken, hala kapalı olan bazı köy yollarının da açılması için çalışmalar devam ediyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ovacık Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title