Haberler

Tunceli'nin Teog Sınavı Başarısı

Tunceli, 2015-2016 Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) 1. dönem sınavında 2 öğrenci, 2. dönem sınavında yine başka 2 öğrenci 120 sorunun hepsine doğru yanıt vererek önemli bir başarıya imza attı.

Tunceli, 2015-2016 Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) 1. dönem sınavında 2 öğrenci, 2. dönem sınavında yine başka 2 öğrenci 120 sorunun hepsine doğru yanıt vererek önemli bir başarıya imza attı.

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Eyyüpkoca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son 3 yıldır kentte eğitim kalitesini artırmak için öğretmen, öğrenci ve velilerle birlikte önemli çalışmalar yaparak olumlu bir birliktelik sağladıklarını söyledi.

Öğrencilerin her sınavda yakaladığı başarıya tüm kentin sevindiğini belirten Eyyüpkoca, şunları söyledi:

"Çemişgezek ilçesindeki Payamdüzü Ortaokulu öğrencisi Mahir Gündoğdu, birinci TEOG sınavında 119 net, ikinci sınavda da 120 net yaptı. Mahir gibi başka öğrencimiz de var. Bizim için değerli olan, öğrencilerimizin zorlu yaşam koşullarına rağmen öğretmenlerimizin olağanüstü gayretleri ile zor koşullarda tarım ve hayvancılıkla uğraşan velilerin, öğrencilerini okutmak için gösterdikleri çaba takdire şayandır. Biz totale bakıyoruz. Tunceli, son üç yıldır tüm sınavlara öğrencilerini en iyi şekilde hazırlama gayreti ve öz verisi içindedir. Başta Valiliğimiz olmak üzere müdürlüğümüz koordinesinde öğretmen, öğrenci ve veli birlikteliğini yakaladık. Bunun sonucunda ortaya çıkan ve alınan başarılar bizleri son derece mutlu ediyor."

Tunceli Türkiye ortalamasının üstüne çıktı

Son dönemde her yıl bir kaç öğrencinin 120 sorunun tümünü doğru cevapladığını anımsatan Eyyüpkoca, şu değerlendirmede bulundu:

"Alınan başarılar bu yıla has değil. Genel ortalamaya bakarsak önemli bir sıçrama var 6 tane ders türünün tümünde de Türkiye ortalamasının çok üzerindeyiz. Bu başarı artık devamlılık arz eden bir hale geldi. İşine konsantre olmuş öğretmen, öğrenci ve veli dayanışması olunca, konsantrasyon olunca, başarılara vesile oluyor. Çemişgezek ilçesinde okullarımız arasında çok tatlı bir yarış var. Çemişgezek Payamdüzü Ortaokulu, son dönemde bir toparlanma, atılım ve motivasyon yakaladı. Bunun sonucunda yakalanan başarı ortalamasıyla Çemişgezek ilçemiz, Tunceli Merkez ilçenin de önüne geçti."

Çemişgezek ilçesindeki Payamdüzü ortaokulu öğrencisi Mahir Gündoğdu'nun başarısının mutluluk verici olduğunu vurgulayan Eyyüpkoca, "Bu yıl 1. dönem TEOG sınavında 2 öğrencimiz vardı. Bu öğrencilerimiz 2. dönem sınavında 118,119 net yaptılar. Ama 2. dönem TEOG sınavında 120 sorunun tümünü doğru cevaplayan başka 2 öğrencimiz de oldu. Bunlardan biri Mahir Gündoğdu. Şu an Pülümür ilçesinde ailesiyle birlikte yaylada. Yaylacılık ve hayvancılıkla uğraşan Mahir'in aldığı büyük bir başarıdır, takdir edilecek bir başarıdır. Bu şartlar altında bir taraftan yaylada hayvancılıkla uğraşırken, eğitimin bir kısmını da bırakıp yaylaya gitmek zorunda olan bir çocuk. Buna rağmen eğitimini aksatmaması, 120 net yapması takdire şayan." sözlerine yer verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Çemişgezek Gündoğdu Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title