Haberler

Tunceli'nin Sosyal Analizi Yapıldı

Tunceli Valiliğinin, Fırat Kalkınma Ajansının desteğiyle yürüttüğü "Sosyal Analiz Çalışması" ile kentin sosyal yapısı, demografik, kültürel, tarihsel ve sosyolojik açılardan incelendi.

Tunceli Valiliğinin, Fırat Kalkınma Ajansının desteğiyle yürüttüğü "Sosyal Analiz Çalışması" ile kentin sosyal yapısı, demografik, kültürel, tarihsel ve sosyolojik açılardan incelendi.

Vali Osman Kaymak, çalışmanın tanıtımı nedeniyle düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, 8 üniversiteden 14 akademisyenin dahil olduğu araştırmayla halkın devlet algısı, devletle bütünleşme düzeyi, devlet hizmet ve yatırımlarının toplumda karşılık bulmaması, Alevi kültürünün etkileri, güvenlik algısı ve terörizmin sebepleri gibi konuların ele alındığını bildirdi.

Derinlemesine saha çalışmalarıyla kalkınmanın temel malzemesi olan insanı, bireysel ve toplumsal olarak daha iyi anlamak ve algılayabilmek amacıyla yapılan çalışmanın tamamlanarak taslak rapor metni hazırlandığını belirten Kaymak, yapılacak son değerlendirmelerin ardından sonuçlarının kamuoyu ile paylaşılacağını ifade etti.

Kaymak, çalışmanın siyasilere, kamu yöneticilerine ve sivil toplum örgütlerine yol gösterici nitelikte olduğunu dile getirerek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Geniş ve yetkin bir kadro tarafından yürütülen bu çalışmada, ilimizin sosyal yapısı, demografik kültürel, tarihsel ve sosyolojik açılardan incelenmiş, eğitim, iş gücüne katılım, göç, sosyal, sağlık, sosyal örgütlenme ve sivil toplum, siyasal yapı ve vatandaşlık bilinci gibi yapılar, hususlar irdelenmiştir. Kimlik ve aidiyet, sosyal hizmetler ve sosyal içerme, gündelik hayat, girişimci ve yatırımcı profili gibi konular da ilin kalkınması bağlamında çok boyutlu olarak ele alınmıştır. İlimizi ve insanımızı daha iyi anlayarak ve tanıyarak yürütülecek her türlü faaliyet, proje, yatırım ve tedbirin, tasarım ve uygulama aşamasına ışık tutmasını beklediğimizi bu çalışma siyasetçilerimize, kamuda görev yapacak yöneticilerimize ve sivil toplum kuruluşlarına yol göstereceğini temenni ediyoruz."

Toplantıya, Vali Yardımcısı Hasan Çiçek, Tunceli Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Kasun, Tunceli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Tosun, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Yıldırım, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mesut Öztop, Tunceli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Cengiz, Tunceli Hacı Bektaşı Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ali Ekber Yurt, Şiddetle Mücadele Vakfı Genel Başkanı Adem Solak da katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title