Haberler

Tunceli - Komünist Belediye, Hazine Arazisine Ektiği Nohutların Hasadına Başladı -3

Komünist Belediye, Hazine arazisine ektiği nohutların hasadına başladı Türkiye'nin tek Komünist Partili Belediyesi olan Tunceli'nin Ovacık ilçesi Belediyesi, yoksullara dağıtmak için Hazine arazisine ektiği nohutların hasadına başladı.

Komünist Belediye, Hazine arazisine ektiği nohutların hasadına başladı

Türkiye'nin tek Komünist Partili Belediyesi olan Tunceli'nin Ovacık ilçesi Belediyesi, yoksullara dağıtmak için Hazine arazisine ektiği nohutların hasadına başladı. Hasadı gönüllüler kaldırırken, Belediye Başkanı Fatih Maçoğlu, beklentilerinin üzerinde bir nohut yetiştiğini belirterek, "Her gün en az 30 ile 50 kişi arası gelip tarlada nohut topluyor ve 7 gündür buraya gelen herkes gönüllülük içinde büyük bir zevkle tarlada çalışıyor. Çünkü, elde edilecek ürünün gerçek manada hak sahibine ulaşacağı bilincini taşıyor buradaki herkes"dedi.

Türkiye'de ulaşımı ücretsiz yapması ve en ucuz suyu satması ile gündeme gelen Tunceli'nin Ovacık ilçe Belediyesi, 600 dönümlük Hazine arazisine yoksullara dağıtmak için ektiği ürünlerin hasadını kaldırmaya başladı. Hazine arazisine ekilen nohutların hasadını kaldırmaya başlayan Ovacık Belediyesine, hasat kaldırma çalışmalarında ise gönüllü vatandaşlar eşlik ediyor. Türkiye'nin değişik illerinden gelen 50 kişilik gönüllü grubu, 7 gündür nohutların hasadını yaparken, Belediye Başkanı Fatih Maçoğlu, beklentilerinin üzerinde iyi bir nohut elde ettiklerini söyledi. Havaların sıcak olması nedeniyle sabah ve akşam yapılan hasat kaldırma çalışmaları sırasında hasadı kaldıranların türkü ve marşlar eşliğinde çalıştığı görüldü.

Hasadı gönüllülerle birlikte kaldıran Belediye başkanı Fatih Maçoğlu, Ovacık'ta kollektif bir yaşamın olabileceğini Türkiye'ye ispat ettiklerini belirterek, "Aslında bu yıl yapılan ilk hasat değil. Bu geçen yılda çok az bir ekim yaparak deneme yapmıştık. Ama bu yıl sadece nohut için 150 dönüm ekim yaptık, gelecek yıl bunu daha da arttıracağız. Bugünlerde hasadını yapıyoruz. Aslında bu üretimde basının da payı büyük. İlk baharda ekim yapıldığında bunu Türkiye'ye duyurmanızdan sonra Türkiye'nin her yerinde buraya bir ilgi oldu. Her gün en az 30 ile 50 kişi arası gelip tarlada nohut topluyor ve 7 gündür buraya gelen herkes gönüllülük içinde büyük bir zevkle tarlada çalışıyor. Çünkü, elde edilecek ürünün gerçek manada hak sahibine ulaşacağı bilincini taşıyor buradaki herkes. Halk için kollektif bir yaşamı artık günlük hayatın bir parçası yaptık. Düşünün ki; Avrupa'nın bir çok kentinde yada Türkiye'nin diğer kentlerinde tatil için Dersim'e gelenler katkı olsun diye tatil yapmadan 7 gündür burada çalışıyor"dedi. Belediye Başkanı Maçoğlu, nohut, patates ve fasulye üretimindeki tek amaçlarının üretimi tekrar geliştirmek ve kollektif yaşamı hayata geçirmek olduğunu da belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"ELDE EDİLEN GELİR YOKSULLARA VE ÖĞRENCİ BURSLARINA VERİLECEK"

"İlk başlarda 'acaba bu ürünleri ekersek halkı üretime dahil edebilir miyiz, bunu başarır mıyız' diye tereddüt ettik. Ancak, baktık ki, halk bu konuda çok istekli, üretime olan talep her gün iki katına çıkıyor. Köylere çok fazla tohum verdik vatandaş üretime katıldı, bizlerde bu üretime direk katılarak halkımızın yanında olmak istedik. Komünizmin ana hedefi halk ile birlikte üretmek ve kollektif bir yaşamı hayata geçirmek. Gördüğünüz gibi Ovacık'ta artık üretim en üst seviyede ve kollektif bir yaşam bilinci giderek artıyor. Gelecek yıl bu konuda daha geniş kapsamlı ekim yaparak daha fazla ürün üreteceğiz. Hem yoksul vatandaşımıza sahip çıkacağız, hem de öğrencilerimizin okumasında katkı sağlayacağız. Nohut kuru fasuliye ve patates hasadı tamamlandığında elde edilecek ürünlerin bir kısmı tohum olarak köylüye dağıtılacak, bir kısmı yoksul halka dağıtılacak ve diğer kısmı piyasaya satılacak ve elde edilecek gelirle öğrencilerimize burs olarak dağıtılacak. Halkımız ile birlikte bunu başardığımız içinde son derece mutluyuz. Ürünlerimizin tamamı organik ve doğal hiçbir kimyasal yada yapak katkı asla söz konusu değil. Ürünlerimizin satışı konusunda hiç bir sıkıntı yok. Türkiye'nin birçok ünlü markası ve birçok vatandaş bu ürünleri almak için bize talepte bulunuyor ve beklentimizin çok üzerinde talep var şu an."

"BİZDE BAYRAM'DAN BAYRAMA DEĞİL, HER GÜN ÜCRETSİZ"

Ovacık'ın Komünist Partili Belediye başkanı Fatih Maçoğlu, Ankara Büyükşehir Belediyesinin bayramda ücretsiz ulaşım sağladığını sorun bir gazeteciye, "Biz kendi gelirimizi kendimiz sağlıyoruz. Üretimde kazandığımızı halkımıza ücretsiz veriyoruz. Biz belediye olarak halka hizmet ederken birçok şeyi mümkün derecede ücretsiz yapmaya çalışıyoruz. Aslında bunları haber yaparak reklam yapmamak gerek. Halk için yapılan hizmetler halk tarafından zaten biliniyor. Sosyal medyada bu konu çok konuşuldu. Ovacık Belediyesi sadece Ankara Büyükşehir belediyesine karşı değil, bütün burjuva partilerinin Belediyelerine karşı alternatif bir model geliştiriyor. Halk için varız, sadece rant söz konusu değil. Bizde sadece bir gün iki gün değil ulaşım bütün yıl ücretsiz. Bizde hiçbir şey bayramdan bayrama ücretsiz değil bütün yıl ücretsiz oluyor. Biz bunu birilerine karşı yapmıyoruz, kendi halkımızın rahatı huzuru ve geleceği için yapıyoruz"dedi.

İzmir'den tatil için Tunceli'ye gelen ve gönüllü olarak Ovacık Belediyesinin nohut hasadına katılan Üniversite öğrencisi Güneş Kaçar, "Buraya tatil için eğlenmek için geldim ama, Komünist Belediyenin nohut hasadı yaptığını duyunca koşup geldim ve tarlada çalıştım. Burada olmaktan da mutlu oluyorum. Zorlansam da çalışacağım çünkü, burada halk için halk yararına ve öğrencilerimizin okuması için bir üretim yapılıyor.Bu Türkiye'ye örnek bir çalışmadır"dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Tunceli Ovacık Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title