Haberler

Tunceli'den Haleplilere Yardım

Suriye'nin Halep kentinde yaşanan savaştan dolayı mağdur olan vatandaşlar için başlatılan kampanya kapsamında toplanan yardımlar Haleplilere ulaştırılmak üzere yola çıkarıldı.

Suriye'nin Halep kentinde yaşanan savaştan dolayı mağdur olan vatandaşlar için başlatılan kampanya kapsamında toplanan yardımlar Haleplilere ulaştırılmak üzere yola çıkarıldı.

Türkiye Diyanet Vakfı Tunceli Şubesi öncülüğünde düzenlenen "Halep'te İnsanlık Ölmesin" kampanyası kapsamında toplanan yardımlar, Atatürk Mahallesi Yunus Emre Camisinde düzenlenen törenle tırlara yüklendi.

Tunceli Vali Yardımcısı Hasan Çiçek, Tunceli Valiliği, Tunceli Belediyesi, il ve ilçe müftülükleri, Tunceli AK Parti İl Başkanlığı, birçok kurum ve vatandaşın katkılarıyla bu yardımların toplandığını belirterek, zorda olana yardım elinin uzatılmasının bir insanlık vazifesi olduğunu söyledi.

Suriye'de kimsesiz kalan, evinden, yurdundan edilen insanların ne diline, ne dinine bakıldığını, sadece insan olmalarının önemsendiğini ifade eden Çiçek, şunları söyledi:

"Ortadoğu'da yaşananlardan önemli dersler çıkarmamız gerektiğini düşünüyorum. Burada yaşananlar devletsizliği, kimsesizliği bütün dünyaya gösterdi. Bizlerin burada yapması gerekenler, Suriyeli vatandaşların bugüne kadar yanında olduğumuz gibi bundan sonra da yanlarında olmaya devam etmemiz. Bizler, bu coğrafyada yaşayanlar, kendi yarasına kendi merhemini üretmediği sürece başkaları bu yaralara tuz basmaya devam edecektir."

Çiçek, yardımların toplanmasına katkı sağlayan kurumlara ve vatandaşlara teşekkür ederek, hayırlı olması temennisinde bulundu.

İl Müftü Vekili Mehmet Şen'in dua okumasının ardından 3 tır yola çıkarıldı.

Programa, Tunceli Belediye Başkan Vekili Vali Yardımcısı Olgun Öner, Tunceli İl Emniyet Müdürü Doğu Ateş, Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek destek veren kurumların temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Tunceli Valiliği AK Parti Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title