Haberler

Tunceli'de Tikko Protestosu

Tunceli’de yasa dışı sol örgüt TKP/ML TİKKO tarafından öldürülen Erkan Doğan’ın ailesi olayı protesto amacıyla basın açıklaması ve oturma eylemi gerçekleştirdi.

Tunceli'de yasa dışı sol örgüt TKP/ML TİKKO tarafından öldürülen Erkan Doğan'ın ailesi olayı protesto amacıyla basın açıklaması ve oturma eylemi gerçekleştirdi.

Tunceli'de 18 Temmuz günü Atadoğdu köyü Çet Deresi mevkiinde yol kesen yasa dışı sol örgüt TKP/ML TİKKO üyeleri durdurdukları araçta bulunan Erkan Doğan'ı kaçırmıştı. Doğan'ın cesedi dört gün sonra arazide bulunmuştu. Doğan ailesi Erkan Doğan'ın öldürülmesini protesto etmek amacıyla Tunceli merkez Moğultay Mahallesi Seyit Rıza Meydanı'nda basın açıklaması ve oturma eylemi gerçekleştirdi. "Erkan Doğan Kardeşimiz Masumdur, Suçsuz Yere Katledilmiştir, Suçlular Bulunsun" pankartı açan aile üyeleri adına konuşan Ağabeyi Ahmet Doğan, "Katledilen kardeşim Erkan Doğan'ın faillerinin ortaya çıkarılması için bu eylemi gerçekleştirdik. Mutlaka yapılacak barbarca davranışın hesabını vermeleri gerekiyor. Dersim'de bu ilk değil ve son da olmayacak. Bizim tepkimiz insanların duyarsızlığınadır" dedi.

"Kardeşime işkence yapılarak öldürüldü"

Örgüt tarafından kardeşine işkence yapılarak öldürüldüğünü söyleyen ablası Ayşe Karataş, "Benim kardeşim emeğiyle, tırnağıyla her şeyi kazandı. Arısı vardı, hayvanları vardı, bağı, bahçesi vardı. Yevmiyeyle başkasına çalışıyordu. Aldıkları zaman dipçikle beline vurmuşlar, işkence yapmışlar. Midesi beline yapışıktı, ağzı burnu kan içindeydi; dişleri, çenesi kırıktı. Hiç mi Allah'tan korkmadılar. Devlet işkence yapıyor diyorlar. Sizin yaptığınız nedir. Ne yaptı benim kardeşim bize hesap versinler" diye konuştu.

Abla Karataş, açıklamasının ardından kardeşinin fotoğrafına sarılarak uzun süre gözyaşı döktü.

Aile üyeleri, eyleminin ardından sessizce dağıldı. - TUNCELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ayşe Karataş Ahmet Doğan Tunceli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title