Haberler

Tunceli'de, Terör Örgütünün İnfaz Ettiği 3 Teröristin Cesedi Bulundu

Tunceli Pülümür’de icra edilen operasyonda, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce infaz edildiği istihbaratı edinilen üç teröristin cesedi bulundu.

Tunceli Pülümür'de icra edilen operasyonda, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce infaz edildiği istihbaratı edinilen üç teröristin cesedi bulundu.

Genelkurmay Başkanlığı'nın resmi internet sitesinde yurt içinde meydana gelen önemli olaylarla ilgili bilgiler verildi. Yapılan açıklamaya göre, Mardin Nusaybin'de devam eden operasyonda; daha önce etkisiz hale getirilen bir bölücü terör örgütü mensubu teröristin cesedi bulundu.

28 Kaleşnikof piyade tüfeği, bir roketatar, iki tabanca, bir Dragunov keskin nişancı tüfeği, 19 el bombası, 50 Dragunov keskin nişancı tüfeği fişeği, 2.591 Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, 90 Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, beş Dragunov keskin nişancı tüfeği şarjörü, altı roketatar mühimmatı, sekiz roketatar sevk fişeği, beş Kobra telsiz, bir Yaesu telsiz, bir cep telefonu, bir ampermetre, 16 elektrikli fünye ele geçirildi. 33 el yapımı patlayıcı imha edilen operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı bin 242 oldu.

Şırnak'da devam eden operasyonda; daha önceden etkisiz hale getirilen iki bölücü terör örgütü mensubu terörist cesedi bulundu. Bir Kaleşnikof piyade tüfeği, bir havalı tüfek, 747 Kaleşnikof fişeği, 12 Kaleşnikof şarjörü, çeşitli tıbbi malzeme ele geçirildi. 38 el yapımı patlayıcı imha edilen operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı bin 510 oldu.

Hakkari Dağlıca'da icra edilen operasyonda, iki ayrı mağarada, bir Kaleşnikof piyade tüfeği, bir roketatar, 19 el bombası, üç roketatar mühimmatı, beş roketatar sevk fişeği, 1.292 adet 12.7 mm fişek (üç sandık), 1.382 Biksi makineli tüfek fişeği, 3.614 Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, 35 Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, bir roketatar optik nişangahı, bir Dragunov keskin nişancı tüfeği dürbünü ve muhtelif cins ve çok miktarda yaşam malzemesi (50 çuval un, 10 çuval toz şeker, 200 kg peynir, 200 kg zeytin, 260 lt ayçiçek yağı, bir çuval beyaz peynir, bir çuval yeşil sabun, bol miktarda traş malzemesi, diş fırçası, diş macunu, iki adet 12 KW jeneratör, iki akü, üç delici makine, bir kaynak makinası, 700 lt benzin, iki büyük tüp, üç orta boy tüp, beş radyo, beş gaz maskesi, bir elektrikli fırın, bir saç ocak, 10 adet 20/50 motor yağı) el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan çok miktarda malzeme (62 elektrikli fünye, 200 m ateşleme kablosu, üç adet hazır tol cihazı, iki adet telsizsiz tol kutusu, çok sayıda devre malzemesi ve direnç, iki havya, bir adet yıpranmış ve yırtılmış kroki, bir adet el yapımı patlayıcı malzeme listesi ve kullanımını anlatan malzeme, 50 kg Amonyum Nitrat, tornovida takımı) bulundu.

Bitlis / Hizan ve Güroymak'da, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce güvenlik güçlerine yapılan silahlı taciz atışlarına anında karşılık verildi.

Tunceli / Pülümür'de icra edilen operasyonda bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce infaz edildiği istihbar edilen üç terörist cesedi ile üç ayrı sığınakta muhtelif yaşam ve gıda malzemesi (75 kg kırmızı mercimek, 45 kg soğan, 82 paket tuz, 72 lt. ayçiçek yağı, 55 kg makarna, 32 kg taze fasulye konservesi, üç kg çay, 144 kg türlü konserve, sekiz kg domates salçası, 10 kg pul biber, 30 kalıp sabun, 55 paket kakao, 78 paket hazır çorba, 32 paket çöp torbası, 20 adet tıraş köpüğü, 250 m ip, 19 paket kabartma tozu, beş paket pudra şekeri, 15 kg bulaşık deterjanı, 150 kg şeker, bir bıçak, 3,5x5 m branda, beş büyük bir küçük tüp, bir set üstü ocak, 50 kg un, iki soba, iki düdüklü tencere, 10 kg peynir, beş kg domates salçası, bir adet tüplü sac, dizüstü bilgisayarı sarj için pil düzeneği, iki çaydanlık, bir kazma, bir kürek, üç çift ayakkabı) ele geçirildi.

Van Çatak'ta bir bölücü terör örgütü mensubu terörist teslim oldu.

Yurt genelinde icra edilen operasyonlarda; yedi DEAŞ terör örgütü mensubu terörist yakalanarak gözaltına alınırken, iki ruhsatsız tabanca, beş tabanca şarjörü, 129 adet tabanca fişeği, 21.000 TL, 10.500 ABD Doları, bir dizüstü bilgisayar, bir CD ve 13 bin 500 paket sigara ele geçirildi.

Adıyaman Merkez'de icra edilen operasyonda; plastik bidon içeresinde muhtelif miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Genelkurmay Başkanlığı Pülümür Tunceli Mardin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? İrfan Karaca kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı İrfan Karaca kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title