Haberler

Tunceli'de tango rüzgarı

FATMA ÇIRAY - HAYDAR TOPRAKÇI - Tunceli'de açılan dans kursuna katılan üniversite öğrencileri ve öğretim görevlileri ile çeşitli meslek gruplarından vatandaşlar, tango öğreniyor.

FATMA ÇIRAY - HAYDAR TOPRAKÇI - Tunceli'de açılan dans kursuna katılan üniversite öğrencileri ve öğretim görevlileri ile çeşitli meslek gruplarından vatandaşlar, tango öğreniyor.

Dans eğitmeni Ergün Demir, Tunceli Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü binasındaki salonda 6'sı kadın 12 kişiye tango öğretiyor. İki hafta önce başlayan kursa, üniversite öğrencileri ve öğretim görevlileri ile çeşitli meslek gruplarından vatandaşlar katılıyor.

Aslen Tuncelili olan ancak İstanbul ve İzmir'de dans eğitmenliği yapan Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bundan sonraki süreçte çalışmalarını Tunceli'de sürdüreceğini belirterek, "Tunceli gibi küçük bir şehirde insanların sosyal hayatının çeşitlendirilmesi bakımından sıkıntılar var. Biz de bu anlamda insanların taleplerini dikkate aldık ve çalışmalarımızı burada yapmaya karar verdik" diye konuştu.

Kursun çok iyi geçtiğini dile getiren Demir, "Arkadaşlarımız gördüğünüz gibi ikinci haftada tango çalışmasını yürütüyor. Kursa ilgi gittikçe artıyor. Bu da bizi sevindiriyor" ifadesini kullandı.

Kursun 3 ay süreceğini belirten Demir, "3 aylık süre sonunda yeni gruplarla kurslarımıza devam edeceğiz" dedi.

Katılımcıların hareketli dansların ritmine alışmakta zorlandığını anlatan Demir, şunları söyledi:

"Yıllardır halay çeken insanların özellikle tango, salsa gibi biraz ritmi hızlı danslara ilgisini sorarsanız tabii ki üzerlerine oturmuş bir ağırlık var. İlk başta danslara mesafeli yaklaştılar. Biz uygulamalı olarak tanıtımlar yaptık. Buradaki öğretmen ve doktor arkadaşlarımızın ilgileriyle çabucak bunu kırdık. İnsanlar şimdi çekinmeden buraya gelip eşli bir şekilde tango da salsa da yapabiliyor. İlerleyen zamanlarda bu sayı giderek artacaktır."

Tangonun yanı sıra sirtaki ve horon kursu da verdiğini dile getiren Demir, tüm kurslarda yaklaşık 40 kursiyeri olduğunu söyledi.

- Kursiyerler memnun

Kursiyerlerden Ayşegül Demir ise "Tunceli'ye Almanca öğretmeni olarak atandım. Daha önceden burayı görmemiştim. Görmeyi çok istediğim bir şehirdi ve atanarak gelmek nasip oldu. Dansa ilgim daha önceden de vardı. Öğrenciyken küçük bir deneyimim oldu. Daha sonra ara verdim. Buraya atanırken 'umarım burada dans kursu veya okulu vardır' dedim. Olmasa bile burada uzun süre kalmayı düşünüyordum. Bir hoca bulup çalışmalara devam etmeyi düşünüyordum. Neyse ki varmış" diye konuştu.

Kursta çok iyi bir atmosfer olduğunu belirten Demir, "Ortam umduğumdan çok daha iyi. Tango dışında başka kurslara da katılmayı düşünüyorum" dedi.

Tunceli'de dans kursu açılmasına şaşırmadığını dile getiren Demir, "Tunceli küçük olabilir ama içerisinde çok büyük bir dünya barındırıyor. Gelir gelmez bunu hissettim. Tunceli'nin çok güzel bir atmosferi var, çok hareketli bir şehir" ifadesini kullandı.

Tunceli Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü araştırma görevlisi Burhan Şeker de "Bir yıl önce yaklaşık 15-20 günlük bir salsa kursu vardı, oraya katılmıştım. Burada da tangoya başladık. Kursta ikinci haftamız. Dersler gayet iyi gidiyor. Hocamızdan memnunuz" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Ergün Demir İstanbul İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title