Haberler

Tunceli'de Rafting ve Doğa Yürüyüşü Festivali

Tunceli'de turizm faaliyetlerinin geliştirilmesi amacıyla "Çadırını kap ve gel" sloganıyla düzenlenen "1. Ulusal Munzur Rafting ve Doğa Yürüyüşleri Festivali" başladı.

Tunceli'de turizm faaliyetlerinin geliştirilmesi amacıyla "Çadırını kap ve gel" sloganıyla düzenlenen "1. Ulusal Munzur Rafting ve Doğa Yürüyüşleri Festivali" başladı.

Cumhuriyet Caddesi Yeraltı Çarşısı üzerinde, Valilik, Fırat Kalkınma Ajansı, Munzur Adrenalin Doğa Sporları Gençlik ve Spor Kulübünün (MADOSK) işbirliğiyle düzenlenen festivalin açılış programı gerçekleştirildi.

Vali Osman Kaymak, burada yaptığı konuşmada, festivalin Tunceli için çok önemli olduğunu belirtti.

Tunceli'de turizm gelirinin artırılması için değerlerin tanıtılması gerektiğini ifade eden Kaymak, "Tuncelimiz insanlara, sahip olduğu değerler, özellikle Munzur ve Pülümür vadileri, Munzur Çayı ve doğal güzellikleriyle görülmeye değer manzaralar sunuyor. Bunları tanıtmak, hem Tuncelililere hem de dışarıdan gelen sporculara imkan sağlamak amacıyla festivalin ilkini bu sene düzenledik" diye konuştu.

Kentin akarsuları ve gölleriyle bünyesinde çok önemli potansiyel barındırdığına dikkati çeken Kaymak, kentin su sporları ve doğa sporları merkezi olabileceğine işaret etti.

Barış sürecinin kalıcı olmasıyla bu festivalleri sürdürmeyi düşündüklerini belirten Kaymak, şunları kaydetti:

"İnşallah bölgemizde barış sesleri, gülücük sesleri, kahkaha sesleri yükselir ve insanlar artık ağlamaz. Analar ağlamaz. Bu festival Tunceli'nin tanıtımına katkı sunacak. Tunceli'nin doğası, sahip olduğu Munzur Çayı, Pülümür Çayı ve vadileri, bunlar gerçekten de bakir alanlar ve Türkiye'nin bunları tanıması lazım. İşte bugün çözüm sürecinin getirdiği rahatlık ve barış ortamında sporcu arkadaşlarımız, il dışından gelenler, Tuncelililer hep beraber sporun güzelliğini tadacağız. Bu vesileyle buradan bütün Türkiye'ye sesleniyorum. Lütfen gelin, Tunceli'deki bu güzelliği beraber paylaşalım. Bu imkandan yararlanıp bu heyecanı birlikte tadalım."

MADOSK Başkanı Nazım Arslan da festivalin Tunceli'ye hayırlı olması temennisinde bulundu. Tunceli'nin turizmde tanıtılması noktasında projenin devamının büyük önem taşıdığını vurgulayan Arslan, katkıları dolayısıyla Vali Kaymak'a, Belediye Başkanlığı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Fırat Kalkınma Ajansı yetkililerine teşekkür etti.

Protokol üyeleri rafting yaptı

Konuşmaların ardından, Kaymak ile Vali yardımcıları Olgun Öner ve Serdar Arslantaş, Tunceli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Cengiz, bazı kaymakamlar, hakim ve savcılar, kurum müdürleri ile sporcular, Munzur Çayı'nda 10 kilometrelik parkurda rafting yaptı.

İlk kez bu deneyimi yaşadığını ifade eden Vali Kaymak, raftingi çok zevkli bulduğunu dile getirdi.

Doğa gezileri, rafting yarışmaları, motosiklet gösterileri ve bisiklet turlarının yapılacağı festival 4 gün sürecek.

Kaynak: AA / Yerel

Munzur Çayı Türkiye Tunceli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title