Haberler

Tunceli'de Rafting Keyfi

Tunceli’de Gençlik Haftası kutlamaları kapsamında Munzur Vadisi’nde rafting etkinliği düzenlendi.

Tunceli'de Gençlik Haftası kutlamaları kapsamında Munzur Vadisi'nde rafting etkinliği düzenlendi. Raftinge katılanlar etkinlikten son derece keyif aldıklarını söyledi.

Tunceli'de Gençlik Haftası kutlamaları kapsamında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Munzur Adrenalin ve Doğa Sporları Kulübü (MADOSK) tarafından Ovacık ilçe yolu üzerinde bulunan Dedeağaç köyü mevkiinden başlayıp kent merkezinde sona eren rafting etkinliği düzenlendi.

Etkinlik öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Tunceli Valisi Osman Kaymak, valilik olarak rafting festivali hazırlığı içinde olduklarını belirterek, "Bu o festivalin ön hazırlığı olacak. Bölgemiz turizm açısından önemli kapasiteye sahip. Ümit ediyorum ki bunu bütün Türkiye'ye duyururuz. Türkiye'nin çeşitli yerlerinden raftingcileri buraya davet ediyoruz. Bu tür faaliyetleri valilik olarak destekliyoruz. İlimizin artık bu tür güzel faaliyetlerle tanıtılması için gayret sarf ediyoruz" dedi.

Vali Kaymak'ın açıklamasının ardından etkinliğe katılanlara teknik bilgi verilerek rafting botları Munzur Çayı'na indirildi. 5 botla gerçekleştirilen etkinliğe katılan raftingciler Munzur Çayı debisinin yüksek oluşu nedeniyle zaman zaman zor anlar yaşadı. Etkinliğe katılan Cemal Akbayın, üç dört sene içerisinde dışarıdaki şampiyonalardan aldıkları tecrübeleri aktarmaya çalıştıklarını söyledi. Akbayın, etkinliğe valilik ve gençlik hizmetleri il müdürlüğünün destek vermesinin önemli olduğunu dile getirdi.

Rafting etkinliğine katılan İl Milli Eğitim Müdürü Ali Eyyüpkoca, "Parkur orta zorlukta bir parkurdu. Çok zevk aldık. Güzel bir etkinlikti. İlimizin tanıtımı açısından da inşallah faydalı olur" dedi.

Etkinliğe eşiyle birlikte katıldığını belirten Nuriye Ergün, "Eşimle beraber katıldık. Çok güzeldi; keyifliydi. Herkese tavsiye ediyorum" diye konuştu.

Tunceli Vali Yardımcısı Serdar Arslantaş ise Gençlik Haftası dolayısıyla rafting yaptıklarını söyledi. Arslantaş, "Dört günlük etkinliklerin en heyecanlı kısmı Munzur Vadisi'nde rafting yapmaktı. Bölgemizin sıkıntılarından kurtulması halinde bu keyfi bütün Türkiye ve diğer ülkelerde yaşayan insanların da yaşamasını istiyoruz. Onları misafir etmek istiyoruz. Buraya geldiklerinde güzel bir doğayla karşılaşacaklar. Dersim insanının, Tunceli insanının hoşgörüsünü ve misafirperverliğini görecekler" şeklinde konuştu. - TUNCELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Munzur Vadisi Tunceli Türkiye Ovacık Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title