Haberler

Tunceli'de Polis Aracının Ölümlü Kazaya Neden Olması Protesto Edildi

TUNCELİ'de dün, zırhlı polis aracının çarpması sonucu hayatını kaybeden 71 yaşındaki Naciye Özdemir'in ölümüne tepki gösteren bir grup kentte oturma eylemi yaptı.

TUNCELİ'de dün, zırhlı polis aracının çarpması sonucu hayatını kaybeden 71 yaşındaki Naciye Özdemir'in ölümüne tepki gösteren bir grup kentte oturma eylemi yaptı.

Emek ve Demokrasi İçin Güç Birliği'nin çağrısıyla Sanat Sokak üzerinde toplanan kalabalık, Neciye Özdemir'in öldüğü kaza yerine yürüdü. Yürüyüş sırasında protestocular, Hozat İlçesi'nde kurşunla öldürülen Mesut İlkbahar ile Ovacık İlçesi'nde arıza onarımına giderken, açılan ateş sonucu ölen Telekom çalışanı Şükrü Abay ile Naciye Özdemir'in isimlerinin yazılı olduğu, 'Katledildi, katiller halka hesap verecek' yazılı pankart taşıdı.

Yürüyüşün ardından grup adına basın açıklamasını okuyan DBP Tunceli İl Eş Başkanı Hülya Yer, Özdemir'in kazada ölümünü cinayet olarak değerlendirdi. Kent merkezinde gezen zırhlı araçların trafik kurallarına uymadığını öne süren Yer, "Her ne kadar kaza deseler de bu bir kaza değildir. Burada yaşayan her birimiz çok iyi biliyoruz ki, Dersim sokaklarında zırhlı kobra tipi akrep ve emniyetin diğer araçları resmen cirit atıyor. Hiçbir trafik kuralına uymadan, sanki bütün sokaklar kendilerine aitmiş gibi sanki bütün sokaklar onlar üzerine zimmetliymiş gibi Dersim'de cirit atıyorlar. İnsanlara saygı duymadan, insanların yaşam hakkını esas almadan dün burada 71 yaşındaki anamız Naciye Özdemir katledildi. Bu bir cinayettir. Bunun başka bir ismi yoktur" dedi.

Basın açıklamasının ardından grup, 5 dakikalık oturma eyleminin ardından olaysız dağıldı.

- Tunceli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hülya Yer Tunceli Ovacık Hozat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title