Haberler

Tunceli'de PKK Son 20 Yılın En Büyük Darbesini Yedi

TUNCELİ kırsalında terör örgütü PKK'nın kış üstlenmesini engellemeye yönelik başlatılan hava destekli operasyonlar devam ederken, örgütün son 20 yılın en büyük kayıplarını bu yılın son 6 ayında yürütülen operasyonlarda verdiği belirtildi.

TUNCELİ kırsalında terör örgütü Pkk'nın kış üstlenmesini engellemeye yönelik başlatılan hava destekli operasyonlar devam ederken, örgütün son 20 yılın en büyük kayıplarını bu yılın son 6 ayında yürütülen operasyonlarda verdiği belirtildi. Tunceli merkez ve ilçelerinde son 6 ayda gerçekleştirilen ve zaman zaman savaş uçaklarının da katıldığı operasyonlarda PKK ve diğer sol terör örgütlerine mensup 80 terörist ölü ele geçirilirken, 3 terörist yaralı yakalandı.

Güvenlik birimlerine göre, Tunceli kırsalında arazi yapısının elverişli olması nedeniyle uzun yıllardır burada barınan PKK ve onunla bağlantılı hareket eden TKP/ML, TİKKO, MLKP, MKP, ve HKO ile bağımsız hareket eden DHKP-C'nin yaklaşık 400 militanı bulunduğu belirtiliyor. PKK'nın Karadeniz ve Erzincan bölgesindeki geçişlerde de kullandığı Tunceli kırsalında son 6 ayda yapılan hava destekli operasyonlar ile PKK'nın son 20 yılın en büyük kayıplarını verdiği belirtildi. Terörle mücadelede gelişmiş tekniklerin kullanılması ve silahlı ile silahsız insansız hava araçlarının devreye girmesi ve hemen istenildiğinde F-16 savaş uçaklarının devreye girdiği operasyonlarda Tunceli'de PKK başta olmak üzere diğer yasa dışı örgütlere ağır darbeler vurulduğu belirtildi. Tunceli il merkezi, Ovacık, Nazimiye, Pülümür, Hozat ve Mazgirt kırsalında son 6 ayda düzenlenen operasyonlarda, PKK ve diğer sol örgütlere mensup 80 terörist ölü ele geçirilirken, 3 kişi yaralı olarak yakalandı.

Tunceli merkez Bali deresinde yaşanan ve devam eden hava destekli operasyonlarda da örgütün büyük kayıplar verdiği öğrenildi. Dün Tunceli merkeze bağlı Çed Vadisi ile Bali Deresi Vadisine 3 kez düzenlenen hava harekatı sonucunda F-16 savaş uçakları birçok hedefi vururken, bu bölgelere düzenlenen hava destekli kara harekatı da devam ediyor. Kobra helikopterlerinin de havadan destek verdiği operasyonlar yoğunlukla Bali Deresi vadisi iç kesimlerinde devam ederken, sabah saatlerinde Tunceli Jandarma Komutanlığı ve 4. Komando Tugay Komutanlığına bağlı çok sayıda özel birlik operasyon bölgesine indirildi.

- Tunceli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tunceli PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title