Haberler

Tunceli'de PKK'nın Dağ Kadrosundan Kaçan 3 Kişi Yakalandı

Tunceli'de bir hafta önce PKK'nın dağ kadrosuna katılan ve daha sonra pişman olan 3 kişi, örgütten kaçtıktan sonra güvenlik güçleri tarafından yakalandı.

Tunceli'de bir hafta önce PKK'nın dağ kadrosuna katılan ve daha sonra pişman olan 3 kişi, örgütten kaçtıktan sonra güvenlik güçleri tarafından yakalandı.

Tunceli'nin Pülümür İlçesi'nde yol kontrolü yapan güvenlik güçleri bir araçta bulunan 3 kişiden şüphelenerek gözaltına aldı. Emniyete götürülen 3 kişi, bir hafta kadar önce PKK'nın dağ kadrosuna katılmak için Pülümür kırsalına gittiklerini ve örgüte katıldıklarını söyledi. Örgütte bulundukları sırasında güvenlik güçlerinin oldukları bölgeyi top atışlarına tuttuğunu ve mermilerin yanlarına düştüğünü dile getiren 3 kişi, bu nedenle büyük korku yaşadıklarını ve örgütten kaçarak ailelerinin yanlarına dönerken yakalandıklarını söyledi. Diyarbakır, Batman ve Bingöl nüfuslarına kayıtlı 3 kişiyle ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Tunceli Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, "31 Mayıs 2016 günü gece geç saatlerde il merkezimizde terör örgütü dağ kadrosundan olduğu şüphesi ile 3 şahıs güvenlik güçlerimizce yakalanmıştır. Şahıslarla ilgili olarak savcılık talimatıyla terör örgütü üyesi olmak suçundan gözaltına alınmış ve tahkikata başlanılmıştır. Güvenlik güçlerimiz; bölge halkımızın da desteği ile huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla çalışmalarına aralıksız devam etmektedir" denildi. - Tunceli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Pülümür Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title