Haberler

Tunceli'de 'PKK Mezarlığı' Gerginliği! Kente Giriş-Çıkış Yasaklandı

Güncelleme:

Tunceli'deki Pülümür Vadisi'nde yaptırılan 'PKK Mezarlığı'nın bugün açılacağı haberleri üzerine, ikinci bir emre kadar kente giriş ve çıkışlar yasaklandı.

Tunceli'deki Pülümür Vadisi'nde yaptırılan 'PKK Mezarlığı'nın bugün açılacağı haberleri üzerine Tunceli Valiliği ikinci bir emre kadar kente giriş ve çıkışları yasakladı. Kente gelen araçlar, güvelik güçlerince geldikleri yöne geri gönderilirken, bu kararın olumsuz bir durumda sicillerin zarar görmesini önlemeye yönelik olduğu belirtildi.

TÜM YOLLAR PANZERLE KAPATILDI

İçişleri Bakanlığı'nın onayı ile Tunceli Valiliği'nce alınan bu karar tepki gösteren Tunceli Belediye Başkanı DBP'li Mehmet Ali Bul, bölgede güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmada ölen örgüt mensupları için yaptırılan PKK Mezarlığı'nın açılışının engellenmesi amacıyla 7 ilçe ile çevre iller ve Pülümür Vadisi'ne giden tüm yolların asker ve polis panzerleriyle kapatıldığını söyledi.

"OLAĞANÜSTÜ HAL UYGULAMASI YAPILDI"

Tunceli'ye 30 kilometre uzaklıkta bulunan Pülümür Vadisi'ndeki Alacık Köyü yakınlarında yaptırılan PKK Mezarlığı'nın bugün açılmasının planlandığını kaydeden Mehmet Ali Bul, kentte olağanüstü hal uygulaması yapıldığını öne sürdü. Tunceli Belediye Başkanı Bul, şunları söyledi: "Bugünkü durum 1990'lara dönüştür. Bütün yollar asker ve polisler tarafından kapatılmış. Vali Yardımcısı ile yaptığımız görüşmelerde kararın İçişleri Bakanlığı tarafından alındığını söyledi. Görüşmeleri sürdürüyoruz. Bu durum barış sürecine hiçbir biçimde hizmet etmiyor. İnsanların seyahat özgürlükleri hukuksuz olarak ellerinden alınmış durumda. OHAL döneminde bile böylesine bir yasak alınmamıştı. Umarım Valilik bu kararından kısa sürede döner ve kente giriş çıkışlar serbest bırakılır. Biz mezarlarımızı ziyaret etmek için oraya gitmeye çalışacağız."

"İZMİR'DEN ÇEVİK KUVVET GETİRİLMİŞ"

DBP İl Başkanı Ergin Doğru, bu sabah erken saatlerden itibaren bütün yolların askeri ve polis araçlarıyla kapatıldığını belirterek, "İzmir'den bile çevik kuvvet getirilmiş" dedi.

1990'LI YILARI GERİDE BIRAKTI

Bu uygulamayla 1990'lı yılların bile gerisine gidildiğini ileri süren Doğru, "Bu konuda muhatap bulamıyoruz. Böyle bir yasak; akıl ve mantık işi değil. Barış sürecinde insanlar mezarlarını ziyaret edemiyorsa, barış bunun neresinde? Umarım kısa sürede bu karardan vazgeçilir ve insanlar özgür bırakılır" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İçişleri Bakanlığı Tunceli Valiliği Mehmet Ali Bul Pülümür Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (285)

jiyan bieber:

kahrolsun pkk

72
10
yanıtYanıtla
antalyalı:

yazık ya susun it türkler diyo bi de utanmaz haysiyetsiz. Hele bak bakim sağına soluna gökyüzünde kırmızı ay yıldız mı dalgalanıyor yoksa çaput mu ? Bana bak ciğerim burası TÜRKiye. Şu saygılı efendi TÜRK gençlerinin sabrını taşırıp tepelerinin tasını attırmayın kaçacak delik ararsınız. Sözüm sana ve senin gibi düşünenlere. bak bizim damarımızı kesince kırmızı akıyo sizinkinden rengarenk mi :) aldı mı küçük beynin bunu :) Dalgalan sen de şafaklar gibi ey şanlı hilal!Olsun artık dökülen kanlarımın hepsi helal. Ebediyyen sana yok, ırkıma yok izmihlal:Hakkıdır, hür yaşamış, bayrağımın hürriyet;Hakkıdır, Hakk''a tapan, milletimin istiklal. . .

74
5
yanıtYanıtla
antalyalı:

eyvallah :)

yanıt0
yanıt0
Bager:

peh malamıne ordan şiir okuyarak peste çıkararak olmuyor ewlat sen gitte efendiliğini saygınlığını kendine sakla . . Kes nebe KURD dımırın, Kes nebe KURD dımırın, KURD jin dıbın , jin dıbın Qet nakevi Ala KURDAN

yanıt0
yanıt0
antalyalı:

yalnız şu 3 tane beğenmeyen arkadaş var ya farkettiyseniz alttaki it türkler yazan yorumu beğenen 3 şahıs helal benim milletime dakikada 3 ü 30 a katladı :)

yanıt0
yanıt0
ALPEREN:

Bager ne acayip bi diliz var ya. One öle vajii deomee öhöö öhöööö vereee vereee çuuu çuuuu ZIPPPP zıppppp zor bi dil gerçekten :D

yanıt0
yanıt0
Bager:

sen 3-4 kelimelik çakma dilinle kıyaslama alpcik Allahın bize verdiği kutsal bir değerdir biz her şekilde bunu dünyayya kabul ettireceğiz . .

yanıt0
yanıt0
imanlı kürt gençliği:

taş üstünde taş koymayacaz o kafir pkk nın arkasında giden cahil inançlı kardeşim uyan sende gözünü aç

58
11
yanıtYanıtla
ssss:

imanlı kürt sen bi kere kürt olamazsın gerçek imanlı kürt kendi özünü savunur canım

yanıt0
yanıt0
adalet:

Allah islama sahip cikanlari korusun siyahiyla beyaziyla insallah

yanıt0
yanıt0
Tüm 285 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title