Haberler

Tunceli'de PKK'lıların Karayoluna Tuzakladığı 150 Kiloluk Bomba İmha Edildi

Tunceli'de PKK'lıların karayoluna tuzakladığı 150 kiloluk bomba imha edildi Ferit DEMİR/ TUNCELİ, (DHA)- TUNCELİ ile Pertek İlçesi karayolunun Karyemez Deresi mevkiinde PKK'lı teröristler tarafından yola döşenen tahrip gücü yüksek el yapımı patlayıcı, son anda farkedilerek imha edildi.

Tunceli'de PKK'lıların karayoluna tuzakladığı 150 kiloluk bomba imha edildi

Ferit DEMİR/ TUNCELİ, (DHA)- TUNCELİ ile Pertek İlçesi karayolunun Karyemez Deresi mevkiinde PKK'lı teröristler tarafından yola döşenen tahrip gücü yüksek el yapımı patlayıcı, son anda farkedilerek imha edildi.

Tunceli-Pertek Karayolu'nun 20'inci kilometresindeki Karyemez Deresi mevkiindeki ormanlık alan içinde kablo olduğunu farkeden köylüler, durumu jandarmaya bildirdi. Bölgeye giden Jandarma Özel Haraket timleri, burada gerekli önlemleri aldıktan sonra sinyal kesici Jammer'li araçlar eşliğinde karayolunda patlayıcı madde araması yaptı. Yapılan aramalarda Karyemez Deresi'nde PKK'lı teröristler tarafından yol kenarında asfaltın altına yaklaşık 2 metre tünel kazılarak 2 büyük mutfak tüpü ve metal kutu içersine yerleştirilen yaklaşık 150 kiloluk tahrip gücü yüksek bombayı tespit edildi. Tunceli-Pertek karayolu yaklaşık 1 saat çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı.

Tunceli İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı bomba imha uzmanları, karayolunun zarar görmemesi için karayolunun altına döşenen bombayı, bulunduğu yerden çıkardıktan sonra, yolun uzak noktasında, kontrollü olarak fünye ile imha etti. Patlatma anı kameralar tarafından kaydedilirken, tahrip gücü yüksek olan bombanın büyük bir gürültü ile patlatılması sırasında, oluşan duman bulutu yaklaşık 100 metre yükseğe çıktı. Patlamanın olduğu açık alanda ise 3 metre genişliğinde 1 metre derinliğinde çukur oluştu.

Jandarma ekiplerinin bulunan el yapımı patlayıcı üzerinde yaptıkları araştırmada, hazırlanan bombanın amonyum nitrat C-4 plastik patlayıcı kullanılarak hazırlandığı belirtildi. Bombanın 500 metre kablo kullanılarak, hem telsiz bağlantısı ile uzaktan kumandalı, hem de kablolu şekilde patlatılmak üzere ayarlandığı öğrenildi.

Bombanın imha edilmesinin ardından Tunceli-Pertek karayolu, yeniden ulaşıma açıldı.

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tunceli Pertek Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title