Haberler

Tunceli'de Nesli Tehlike Altına Olan Su Samuru Görüntülendi

Tunceli'de, Pülümür Çayı'nda nesli tükenme tehlikesi altında olan bir su samuru görüntülendi.

Tunceli'de, Pülümür Çayı'nda nesli tükenme tehlikesi altında olan bir su samuru görüntülendi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Tunceli Şube Müdürü Ali Haydar Gürsönmez, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 2015 yılında Bakanlık tarafından Ulusal Biyolojik Çeşitlilik Envanter İzleme Projesi kapsamında, Tunceli'nin karasal ve iç su ekosistemleri biyolojik çeşitlilik envanter ve izleme çalışması yapıldığını anımsattı.

Tamamlanan çalışmada sonuç raporunun çıktığını belirten Gürsönmez, bu rapora göre memeli uzmanının 8 memeli türünden izlenecekler arasında ilk sırada su samuru olacak şekilde bir plan oluşturulduğunu vurguladı.

Tunceli'de su samurunun son dönemde gözlenmeye başlandığını ifade eden Ali Haydar Gürsönmez, şunları söyledi:

"Bu gerçekten bizim için sevindirici bir olay, sevindirici bir durum. İzleme planları oluşturuldu. Bundan sonra üniversitelerle, uzmanlarla her yıl hatta su samuruna her ay günde bir defa bütün akarsularda izlenmesi yönünde bir plan var uzmanlar tarafından. Onu inşallah gerçekleştireceğiz. Su samuru nesli tehlike altına olan bir tür ve ilimizde sıkça görünmesi bizim açımızdan güzel bir olay. Biz gerçekten kendimizi şanslı görüyoruz."

Su samurunu çayın kıyısındaki Bağın Kaplıcası'ndan görüntüleyen Hüseyin Narin de kaplıcanın doğayla iç içe olduğunu dile getirdi.

Kaplıcaya gelen vatandaşların şifa ararken, aynı zamanda dağ keçilerini, vaşak, tilki, kurt, ayı, ördek, kartal leylekleri çok kolay izlediklerini vurgulayan Narin, şöyle konuştu:

"Ama bugüne kadar su samurunu görmemiştik. Su samurunu gördük ve uzun bir süre de izleme şansımız oldu. Bu Peri Vadisi'nin, Bağın Kaplıcası mevkisinin bu kadar çok hayvana ev sahipliği yaptığını bilmiyordum. Doğaseverlerin, yöre halkının, tüm insanların buradaki hayvanlara özen göstermeleri gerekir diye düşünüyoruz ve tüm doğaseverleri Bağın Kaplıcası'na bekliyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Pülümür Çayı Tunceli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title