Haberler

Tunceli'de Köy Korucusunu Helikopterle Kurtarma Operasyonu

Çemişgezek yakınlarındaki Aliboğazı Vadisi'nin yüksek kesimi olan kayalık ve ormanlık alanda bulunan Çisre Yaylası'nda orman kesimi yapan işçilerin arasında yer alan geçici köy korucusu Abdullah Tunç, kayalık alan kenarında ağaç kestiği sırada dengesini kaybederek kayalık alandan düşerek ağır yaralandı. Düştüğü yerden önce arkadaşları tarafından çıkarılmak istenen Tunç'u, vücudunun çok yerinde kırık olması nedeniyle çıkaramayan arkadaşları jandarmaya haber verdi. Tunceli İl Jandarma Komutanlığı'ndan bir jandarma özel hareket timi ile Tunceli Acil Durum ve Afet Müdürlüğü'nden bir ekip helikopter ile olay belgesine gönderildi.

Havanın kararması, bölgenin aşırı kayalık ve ormanlık olması nedeniyle helikopter olumsuz şartlara rağmen olay bölgesine inmeyi başardı. Kayalık alanda sıkışan ve ağır yaralanan geçici köy korucusu Jandarma Özel Hareket Timleri ve AFAD ekiplerinin yoğun çabası ile bulunduğu yerden çıkarıldı. Sağlık ekipleri ilk müdahaleyi olay yerinde yaptığı Tunç, daha sonra helikopterle Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi'ne götürüldü. Tunç, burada ameliyata alındı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Abdullah Tunç Çemişgezek Tunceli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title