Haberler

Tunceli'de Karnı Büyüyen Zihinsel Engelli Öğrenci, 6.5 Aylık Hamile Çıktı

Güncelleme:

Tunceli'de karnı büyüyen zihinsel engelli öğrenci, 6.5 aylık hamile çıktı, kadınlar sokağa döküldü. İlçedeki bazı erkeklerin yıllardır genç kıza cinsel istismarda bulunduğu ortaya çıktı.

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde bir lisede kaynaştırma öğrencisi olarak eğitim gören 19 Yaşındaki N.İ. isimli zihinsel engelli kız, karnı büyüyünce öğretmenleri tarafından muayene ettirildiğinde 6.5 aylık hamile olduğu ortaya çıktı. N.İ. ile annesi K.İ. koruma altına alınırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

ÖĞRETMENLERİN DİKKATİNİ ÇEKTİ

Ovacık, Mareşal Fevzi Çakmak Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde 1'inci sınıfta kaynaştırma öğrencisi olarak eğitim gören zihinsel engelli 19 yaşındaki N.İ.'nin aşırı kilo alması ve karnının büyümesi, öğretmenlerinin dikkatini çekti.

HASTANEDE ORTAYA ÇIKTI

Durumdan şüphelenen öğretmenler, N.İ.'yi Ovacık Devlet Hastanesi'ne götürdü. Burada yapılan muayenesinin ardından N.İ., Tunceli Devlet Hastanesi Kadın Doğum Bölümü'ne sevk edildi. Yapılan kontrollerde, N.İ.'nin 6.5 aylık hamile olduğu anlaşıldı. Bunun üzerine okul yönetimi ve yakınları, Ovacık Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

ÖĞRENCİ VE ANNESİ KORUMA ALTINA ALINDI

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, N.İ. ve annesi K.İ.'yi koruma altına aldı. Tunceli'de yaklaşık bir haftadır koruma altında bulunan N.İ. ve annesi K.İ.'ye psikolojik destek verilmeye başlandı.

"İLÇEDEKİ BAZI ERKEKLER YILLARDIR İSTİSMARDA BULUNUYOR" İDDİASI

N.İ.'nin yetkililere, ilçedeki bazı erkeklerin yıllardır kendisine cinsel istismarda bulunduğunu, 5 kişinin ismini bildiğini, ancak diğerlerinin ismini ise hatırlamadığını söylediği belirtildi. Ovacık Cumhuriyet Savcılığı, Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı'na talimat göndererek, cinsel istismarda bulunanların tespit edilmesi için N.İ. ve annesi K.İ.'nin ifadelerinin alınmasını istedi. Savcılık ayrıca, N.İ.'nin cep telefonu kayıtlarının tespiti için GSM şirketinden telefon dökümlerinin alınmasını talep etti.


KADINLAR SOKAĞA DÖKÜLDÜ

Cinsel istismar olayının duyulmasının ardından Dersim Kadın Platformu üyeleri, bugün Ovacık ilçesine giderek protesto gösterisi düzenleyip basın açıklaması yaptı. Cumhuriyet Caddesi'ndeki protesto yürüyüşüne erkeklerin katılmaması, sadece kadın ve çocukların katılması istendi. Yaklaşık 500 kadın ve çocuk, ellerinde dövizlerle, düdük ve ıslık çalıp sloganlar atarak Adliye ve Kaymakamlık binası önüne geldi.


"ÖNLEM YOK ARTIŞ VAR"

Burada kalabalık adına basın açıklaması yapan Dersim kadın Platformu sözcüsü Nuruvan Dinler, "Zihinsel engelli kız öğrencinin cinsel istismara uğraması ve hamile kalmasından sonra biz kadınlar yaşadığımız çevrede kendimizi güvende hissetmiyoruz. Biliyoruz ki bu ülkede tacizciler, tecavüzcüler gerekli cezaları almıyor ve üstelik ceza indirimlerinden yararlanarak cezaevlerinden çıkıyorlar. Günümüzde neredeyse her gün 5 kadının öldüğü ya da cinsel saldırıya, tecavüze uğradığı gerçeği ile karşı karşıyayız. Geçtiğimiz yıllarda da ilçemizde benzer bir durum yaşanmış ve bir siyasi partinin ilçe başkanı yine bir zihinsel engelli kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu kanıtlanmış, ancak bir süre sonra cezaevinden tahliye edilmişti. Bugüne gelindiğinde yine geçmişte yaşanan olaylar ile karşı karşıyayız. Hiçbir önlem alınmadığı gibi, cinsel istismar ve tecavüz olaylarında büyük bir artış gözlenmektedir." dedi.


ENSAR VAKFI HATIRLATMASI

Kadına yönelik şiddetin, tacizin, tecavüzün yoğunlaştığı bir dönemden geçtiklerini belirten Nuruvan Dinler "Bugün artık kadına yönelik tacizin, tecavüzün ve saldırının yoğunlaştığı bir dönemden geçiyoruz. Ensar Vakfı'nda yaşananlar ile birlikte çocuklara yönelik cinsel istismar olaylarının korkunç boyutlara ulaştığına tanıklık ediyoruz. 'Bir defadan bir şey olmaz.' diyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, yaşanan istismarları meşrulaştırmakta ve bu yolla suçlular gerekli cezaları almamaktadır." diye konuştu.

"TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Nuruvan Dinler, okul yönetiminin zihinsel engelli kız öğrencinin 6 aylık hamile olmasına rağmen bu durumu nasıl fark etmediğini anlamadıklarını da belirterek bu davanın sonuna kadar takipçisi olacaklarını söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mareşal Fevzi Çakmak Nuruvan Dinler Dersim Ovacık 3. Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (97)

Yozgatli:

Helal Olsun Tunceliye, En azından Protesto edip buna göz yummuyorlar. Ensarcı Koyunlar gibi utanmadan bunu savunmaya geçmiyorlar.

37
17
yanıtYanıtla
DDD:

GÖSTERMELİKK

yanıt5
yanıt12
ERMENİ,DHKPC Lİ TUNCELİ:

YEMUŞUN OĞLU KEMAL AÇIKLAMA İSTİYORUZ

34
8
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

pkk diyarı olan tunceliden ne beklersinizki zaten.

23
15
yanıtYanıtla
Selim:

tuncelide geberen pkklıların çoğunun asıl memleketi başka vilayetlerdir. hatta iranlı kürt, suriyeli kürtler bile var. Bunda elbette Tuncelili bazı köylülerin suçu da var. Ama yerli halk kürt bile değildir. çoğunluğu zaza ve birazda türkmen alevi var.

yanıt10
yanıt4
Adınızı Yazın:

zaten bunlar chp hdp paralalı militanları

15
20
yanıtYanıtla
hasan:

tabi siz 45 çocuğa iyi destek oldunuz ulan 45 kişi dahi çıkmadınız Karamanda sokağa

yanıt11
yanıt3
ÖMER:

Hem böyle bir olaya neden olmuşsunuz hemde tepki veriyorsunuz bu olayı yapanları Allah islah etsin Tuncelide yoğun ermeni nüfus var

19
15
yanıtYanıtla
MEMO:

BUNUDAMI AKP YAPTI DİYECEKSİNİZ İFTİRACI ŞARLANTANLAR SİZİ. . . !

18
15
yanıtYanıtla
CHPKK:

ADAMLAR ÇAĞDAŞ, DEMOKRAT, ŞAŞIRMADIM DOĞRUSU

19
13
yanıtYanıtla
Tüm 97 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title