Haberler

Tunceli'de Kadınlardan Kadın Cinayetleri Protestosu

Tunceli’de, Dersim Kadın Platformu üyeleri, cumartesi gecesi eşi tarafından öldürülen Meral T. için yürüyüş ve protesto gösterisi düzenledi.

Tunceli'de, Dersim Kadın Platformu üyeleri, cumartesi gecesi eşi tarafından öldürülen Meral T. için yürüyüş ve protesto gösterisi düzenledi.

Dersim Kadın Platformu üyesi çok sayıda kadın, cumartesi günü Merkez Moğultay mahallesinde eşi tarafından tabancayla vurularak öldürülen Meral T. cinayetini protesto amacıyla Sanat Sokağı'nda bir araya geldi. "Katledilen Kadın Değil Toplumdur, Kadın Katliamlarına Son" pankartı taşıyan kadınlar alkış ve sloganlarla olayın yaşandığı Günel Sokağa kadar yürüdü.

Meral T.'nin öldürüldüğü bina önünde mumlar yakarak karanfil bırakan kadınlar adına konuşan Özlem Uç, "Biz, toplumun yarısını oluşturan kadınlar olarak en temel hakkımız olan yaşam hakkımızın ne babalarımız, ne eşlerimiz ne de devlet tarafından elimizden alınmasına izin vermeyeceğiz. Bunun mücadelesini sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.

Dersim inancının temel olgusunu kadınların oluşturduğuna dikkat çeken Uç, şöyle konuştu: "Bir kadının katledilmesi Dersim kültür ve inancıyla örtüşmemektedir. Bunu Dersimlilerin kabul etmesi mümkün değildir. Kadın katliamlarına karşı çıkmak eşitlikçi, özgürlükçü toplum anlayışımızın bir parçasıdır. Dersimli kadınlar olarak artık Dersim'de kadın katliamı görmek istemiyoruz."

Açıklamanın ardından alkış ve sloganlarla yeniden yürüyüşe geçen kadınlar, Seyit Rıza meydanında olayı protesto amacıyla beş dakikalık oturma eylemi gerçekleştirdikten sonra sessizce dağıldı.

Tunceli'de Cumartesi günü eşi Özgür T. ile bilinmeyen bir nedenle tartışan Meral T., eşi tarafından öldürüldü. Meral T, merkeze bağlı Doluküp köyünde toprağa verildi.

Olaydan sonra kaçan eş Özgür T., dün polisin uzun ikna çabaları sonucu teslim olmuştu. Özgür T., çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. - TUNCELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Özlem Uç Tunceli Dersim Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title