Haberler

Tunceli'de Kadınlar Yürüdü

Tunceli'de bazı siyasi parti ile sivil toplum örgütleri Dünya 8 Mart Kadınlar Günü etkinliklerini bugün yürüyüşle başlattı.

Tunceli'de bazı siyasi parti ile sivil toplum örgütleri Dünya 8 Mart Kadınlar Günü etkinliklerini bugün yürüyüşle başlattı. BDP milletvekilleri Nursel Aydoğdu, Ayla Akat Ata, Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin ile çevre illerden gelen kadınların da aralarında bulunduğu yaklaşık 3 bin kişi Okullar Caddesi üzerinden Seyit Rıza Meydanı'na yürüdü.

Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, kadınlara yönelik bir konuşma yaptı. Tuğluk, "Biz kadınlar Türkiye'de kadına dönük baskıya şiddete, töre adı altında kadınlarımıza, genç kızlarımıza kast edilmeye, namus adı altında katledilmeye dur diyeceğimiz isyanımızı ortaya kayacağımız bir gündür 8 Mart. Sevgili kadın yoldaşlarım, Kürt kadın mücadelesini yürütenler olarak aslında kendimizle övünmeliyiz gurur duymalıyız. Bakın Türkiye'de ve dünyada 8 Mart emekçi kadınlar günü en çok Kürdistan'da kitlesel olarak kutlanıyor. Kadınlarımız alanlara çıkıyor, söylemek istediklerini özgürce haykırıyorlar. Denebilir ki dünya kadın mücadelesinin emekçi Kürt kadınlarının eliyle Kürdistan'a taşıdık. Bu Kürt kadını açısında son derece büyük bir başarıdır" dedi.

Konuşmanın ardından müzik grupları ve sanatçılar konserler verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tunceli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500

Yorumlar (2)

ASİ DERSİMLİdarkblue62@hotmail.com:

BDP TUNCELİDE KAYBEDECEK ŞİMDİDEN KENDİNİZE BİR AĞIT BULUN. TUNCELİ'Yİ BAŞTAN BAŞA BDP BAYRAKLARIYLA DONATMAN SEÇİMİ KAZANACAĞIN ANLAMINA GELMİYOR. DERSİMDE GERİCİ AKP'YE VE ONUN KUYRUKÇUSU FAŞİST BDP'YE OY YOK.ZAMANINDA VERDİĞİM OYLARDA ZEHİR ZIKKIM OLSUN.

9
8
yanıtYanıtla
ÖZGÜR DERSIMhasangercek@gmx.de:

DERSIMDE TOPLAM 9 BELEDIYESINDE 5 I NI KESIN ALACAGIZ SIMDIDE HAYIRLI OLSUN PIROZ U MUBAREK BO

1
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title