Haberler

Tunceli'de Hes İçin Suç Duyurusu

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu Üyesi Barış Yıldırım, Mercan Çayı üzerinde kurulan Mercan Regülatörü ve HES Projesi'nin onaylı imar planını olmadan inşa edildiği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu Üyesi Barış Yıldırım, Mercan Çayı üzerinde kurulan Mercan Regülatörü ve HES Projesi'nin onaylı imar planını olmadan inşa edildiği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Yıldırım, Munzur Vadisi Milli Parkı sınırları içinde yer alan Mercan Çayı üzerinde elektrik üretimi amacıyla kurulan Mercan Regülatörü ve HES Projesi"nin onaylı nazım ve uygulama imar planlarının bulunmaksızın inşa edildiği iddiasıyla Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusu dilekçesi verdi.

Yıldırım, suç duyurusu dilekçesinde, Munzur Vadisi Milli Parkı'nın, ulusal statüde koruma altında olmasının yanı sıra Türkiye'nin taraf olduğu Dünya Kültürel ve Doğa Mirasının Korunması Sözleşmesi, Avrupa Yaban Hayatı ve Yaşama Ortamlarını Koruma Sözleşmesi, Dünya Biyolojik Çeşitlilik Sözleşmesi gibi uluslararası sözleşmelerle de koruma altında olduğunu belirtti.

Yıldırım, dilekçesinde şu iddialara ver verdi:

"Buna rağmen Munzur Vadisi Milli Parkı'nda plansız olarak inşa edilen Mercan Regülatörü ve HES, Milli Park sınırları dahilinde ekolojik olarak tahribata sebep olmuştur. Munzur Vadisi Milli Parkı sınırları dahilinde inşa edilen Mercan HES sebebi ile Milli Parklar Kanununun 14. maddesi ihlal edilerek kamu zararına sebebiyet verilmiştir. Ayrıca sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşamak Anayasa'nın 56. maddesi uyarınca her bireyin hakkı olduğundan birey zararı da olmuştur. Bu sebeple hukuka aykırı şekilde plansız olarak inşa edilen Mercan Regülatörü ve HES Projesi kaynaklı olarak ilgililer hakkında şikayetçiyim."

Kaynak: AA / Güncel

Barış Yıldırım Munzur Vadisi Tunceli HES Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title