Haberler

Tunceli'de Devlet Hastanesine Bronkoskopi Cihazı Alındı

Tunceli Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Bölümüne alınan Bronkoskopi cihazı hizmet vermeye başladı.

Tunceli Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Bölümüne alınan Bronkoskopi cihazı hizmet vermeye başladı.

Tunceli Devlet Hastanesi Genel Sekreteri Nevzat Akdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Tunceli Devlet Hastanesine son dönemde alınan yeni cihazlar ve modernize edilen laboratuvarlarıyla halka hizmet etmeye devam ettiğini söyledi.

Hastanenin eksiklerinin tamamlanması için çalışmaların devam ettiğini ifade eden Akdoğan, "Göğüs hastalıkları bölümünde yaptığımız bu hizmet diğer branşlarımızda da devam etmektedir. Halkımıza kaliteli hizmet sunmak ve devamını getirmek için buradayız." dedi.

Göğüs hastalıkları uzman doktor Engin Kırmızıgül de, Bronkoskopi cihazının göğüs hastalıklarının vazgeçemediği cihazlardan biri olduğunu belirtti.

Cihazın hizmete girmesiyle önemli bir eksiğin kapatıldığını belirten Kırmızıgül, şunları söyledi:

"Nasıl Endoskopiyle mideye girip bakıyorsak, Bronkoskopi cihazıyla burun veya ağızdan geçerek hem sağ hemde sol akciğeri ayrıntılı bir şekilde inceleyebiliyoruz. Bu akciğerde herhangi bir tümör var mı, herhangi bir kötü kanser oluşumu var mı onları inceliyoruz. Varsa onlardan parça alabiliyoruz. Tedaviye cevap vermemiş zatürre hastalarından örnek alıp, o örneğin sonucuna göre tedavi başlatabiliyoruz. Yine nadir görülen bazı akciğer hastalıklarında oradan yıkama sıvısı alıp, onu patolojik olarak inceledikten sona sonuca göre tedavi başlayabiliyoruz. Hastanın akciğerlerine yabancı bir cisim kaçması durumunda bu ölümcül sonuçlar doğurabiliyor ve bu cihazla girip o yabancı cisimleri çıkarabiliyoruz akciğerden. Yani hayat kurtarıcı özelliği olan bir cihaz."

Cihazın kurulumunun ardından hasta almaya başladıklarını ifade eden Kırmızıgül, "İlk 2 hastamızı aldık. Bundan sonrada uygun hasta çıktıkça işlemlerini burada yapmaya devam edeceğiz. Daha önceden bu tür hastaları il dışına sevk ediyorduk artık sevk gereği kalmadı." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Tunceli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title