Haberler

Tunceli'de "Birlik, Beraberlik ve Demokrasi Toplantısı"

Tunceli Valisi Osman Kaymak, ildeki sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kanaat önderleriyle bir araya gelerek bölgede devam eden terör olaylarının sonlandırılması, kalıcı barışın sağlanması ve ekonomik sorunların aşılması için yapılması gerekenlerle ilgili fikir alışverişinde bulundu.

Tunceli Valisi Osman Kaymak, ildeki sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kanaat önderleriyle bir araya gelerek bölgede devam eden terör olaylarının sonlandırılması, kalıcı barışın sağlanması ve ekonomik sorunların aşılması için yapılması gerekenlerle ilgili fikir alışverişinde bulundu.

Kaymak, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bölge valileriyle yaklaşık 1 ay önce yaptığı toplantıda verdiği talimat doğrultusunda, "Birlik, Beraberlik ve Demokrasi Toplantısı"nda, kentteki sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kanaat önderleriyle bir araya geldi.

Toplantının açılışında konuşan Kaymak, Başbakan Davutoğlu'nun bölge valileriyle yaptığı toplantıda, terörün sonlandırılması, kalıcı barışın sağlanması açısından sivil toplum kuruluşlarıyla ve kanaat önderleriyle bir araya gelerek illerdeki ekonomik ve sosyal sorunların tespiti ve bu sorunların hükümete bildirilmesi yönünde talimat verdiğini hatırlattı.

Kaymak, herkesin rahatlıkla fikrini ortaya koyabileceği bir platform oluşturduklarını ifade ederek şöyle devam etti:

"Biz hep şunu söylüyoruz, şiddet, hakaret olmadığı müddetçe herkes her türlü fikri savunmakta serbesttir, o konuda rahat olun. Her şeyi söyleyebilirsiniz hükümetle ilgili, bizlerle ilgili olsun ama kastımız bağcıyı dövmek değil üzüm yemek olsun. Bu şehir geçmişte çok acılar çekti, tekrar bu acıların yaşanmaması için hep söylediğimiz bir şey var, 'Herkesin yapabileceği bir şey vardır'. Her arkadaşımızın konumu gereği söyleyeceği bir şey vardır. Denebilir ki 'Biz bunları söylüyoruz ama bunları dinleyen mi var?' Öyle değil, işte bizler dinliyoruz, bunları kaydedeceğiz, bunları ilgili Bakanlığa ileteceğiz. Ben, oturup konuşarak çözümler üretileceğine inanıyorum. Bu çerçevede belki söylenecek çok şey vardır. İşte güneydeki olayları görüyoruz. Tunceli'nin aynı acıyı yaşamaması için Tunceli'nin bu mevcut yapısını koruması için hepimize düşen görevler var. Bu çerçevede sizleri dinlemek için toplandık. Sizleri iyi niyetle bir araya çağırdık. İyi niyet içerisinde inşallah yola çıkılırsa sonuçların iyi olacağını düşünüyorum. Allah, ülkemizde, ilimizde gerçek manada barışı kalıcı kılsın. Barışın içi boşaltıldı, gerçek barış için dua edelim, barış kalıcı olsun."

Vali Kaymak'ın açılış konuşmasının ardından söz alan katılımcılar, kalıcı barış için Meclis'te 4 siyasi partinin bir araya gelmesi, işsizlik sorununun çözümü için yatırımların artırılması, cemevlerine yasal statü sağlanması ile HES projelerinin iptal edilmesi gibi taleplerini iletti.

Yaklaşık 4 saat süren toplantıya Vali Yardımcısı Olgun Öner, Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek, Emniyet Müdürü Fahrettin Şen, İl Özel İdare Genel Sekreteri Nazif Yıldırım da katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Davutoğlu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title