Haberler

Tunceli'de Beklenen Kar Yağdı

Son 80 yılın en kurak Aralık ve Ocak aylarının yaşandığı Tunceli'de, bugün sabah saatlerinden itibaren kar yağışı etkili olmaya başladı.

Son 80 yılın en kurak Aralık ve Ocak aylarının yaşandığı Tunceli'de, bugün sabah saatlerinden itibaren kar yağışı etkili olmaya başladı.

Meteoroloji yetkilileri, Tunceli'de son 1934 yılında Aralık ve Ocak aylarında kar yağmadığını, kentin 80 yıl aradan sonra en kurak kış mevsimini yaşadığını bildirdi. Bugün sabah saatlerinde başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı, merkez, Nazimiye, Pülümür'de 20 santim, Hozat ve Ovacık ilçeleirinde ise 50 santim kalınlığa ulaştı. Kar yağışı nedeniyle Tunceli merkez ve ilçelerde toplam 211 köy yolu ulaşıma kapanırken, Tunceli-Pülümür, Tunceli-Nazimiye ve Tunceli -Ovacık karayolunda karayolları ekipleri yoğun bir çalışma yaparak yolları açık tutmaya çalışıyor.

Tunceli'de, meşe ağaçlarının sarı salkım çiçekler açtığı görüldü. Merkeze bağlı Çicekli Köyü civarındaki meşe ağaçlarının açtığı sarı çiçeklerin üzeri de beyaz örtüyle kaplandı. Bölge halkı, böyle bir manzara ilk kez şahit olduklarını söyledi. - Tunceli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nazimiye Pülümür Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title