Haberler

Tunceli'de Aynı Sınıftan 20 Öğrenci, PKK'ya 1992'de Katılmış

Güncelleme:

TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı AK Partili Ayhan Sefer Üstün'ün, "Güneydoğu'daki bir okulumuzda bir sınıfın tamamı, öğretmenleri tarafından dağa çıkarıldı" dediği okulun Tunceli'nin Mazgirt İlçesi Akpazar Beldesi'ndeki Süleymanpaşa Lisesi öğrencileri olduğu ortaya çıktı. Okulun tarih öğretmeni Refika Turhallı'nın pikniğe götürdüğü 20 öğrencisi ile PKK'ya katıldığı ve konuyla ilgili savcılığın başlattığı soruşturma dosyasının halen açık olduğu belirtildi.

"ÖĞRETMEN TURHALLI VE 20 LİSELİ PİKNİKTEN DÖNMEDİ VE PKK'YA KATILDI" 

TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı AK Partili Ayhan Sefer Üstün, geçtiğimiz günlerde, "Güneydoğu'daki bir okulumuzda bir sınıfın tamamı, öğretmenleri tarafından dağa çıkarıldı" açıklamasında değindiği olayın Tunceli'nin Mazgirt İlçesi Akpazar Beldesi'nde yaşandığı ortaya çıktı. Beldedeki Süleymanpaşa Lisesi'nin tarih öğretmeni Refika Turhallı, 1992 yılının Haziran ayında 20 öğrencisini iddiaya göre mezuniyet pikniğine götürdü. Öğretmen Turhallı ile 20 liseli piknikten dönmeyerek, birlikte kırsal alana giderek PKK'ya katıldı. Aynı okulun değişik sınıflarında okuyan 5 öğrencinin de daha sonra örgüte katıldığı ifade edildi.

SORUŞTURMA HALEN AÇIK

Öğretmen ve öğrencilerin PKK'ya katıldığının ortaya çıkmasının ardından Mazgirt Cumhuriyet Savcılığı konuyla ilgili soruşturma başlattı. Halen açık bulunan soruşturma kapsamında o dönem PKK'ya katılan öğrencilerinin 10'unun öldüğü belirlendi. Diğer öğrenciler ve öğretmenin akıbeti konusunda ise bir netlik bulunmadığı kaydedildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ayhan Sefer Üstün Akpazar Mazgirt Tunceli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Beypazarı soda yasaklandı mı? Beypazarı sodada bor mu var? Beypazarı açıklama yaptı mı? Barcelona-PSG maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Barcelona-PSG maçı şifresiz mi? 16 Nisan 2024 Salı Yayın akışı! Bugün kanallarda ne var? Bugün hangi diziler var? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 16 Mart Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? WhatsApp uçtan uca şifreleme nedir, neden değişir? Uçtan uca şifreleme nasıl çalışır? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? 16 Nisan baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (54)

wela49jiyo4949@gmail.com:

Ne kadar ziraat beyin li insanlasiniz be kürt ler varlığını önce allaha sonrada pkk ya borçlu bırakın bu kardeşlik palavralarini Kürtlerin bu gün sahip oldukları şeyleri tayyip mi verdi pkk soke şoke aldı

21
21
yanıtYanıtla
ATTK:

cikani vuracan okadar, sonra diyarbakirda yürüyüs yapanlara tomalarla polislerle girecen gezideki izmirdeki gibi. ERKEKSEN!

31
10
yanıtYanıtla
ATTKasdfg@web.de:

diyarbakirda yapilan eylemler hak icin yapilmiyor, daga cikip topragimiza göz dikip geberen serefsizler icin yapiliyor.Birak tomayi vurcan o aponun bayragini sallayanlari...

yanıt0
yanıt0
TARİHİ TESPİT:

Dijital Teknoloji ve Bilgi çağının yaşandığı ve dünyanın adeta küçülerek bir köye döndüğü Ulusalcılığın Etnikçililiğin Aşiretçiliğin ve her türlü siyasi Ağalığın artık gerici ve cahilane bir düşünce olduğu günümüzde PKK Kadere ters düşen faaliyetleriyle Kürt Halkına kan ve göz yaşından başka hiç bir şey veremez. Nasıl tarihte Ermeni Taşnak Terör Örgütü Ermenilerin Ana yurtlarından Tasfiye olmasına sebep olduysa PKK da faaliyetleriyle Kürtlerin Anadoludan tasfiye olmalarına kadar varabilecek sonuçlara sebep olabilir. Etki Tepkiyi doğurur. TÜRK lerde oki sen ben kavgası belirleyici olacak bende TURAN Ruhuyla Orta Asya dan Anadolu ya takviye yaparak ANADOLUNUN tamamen TÜRKLEŞMESİ için her yolu denerim der ve bunuda yapar. KÜRTLER Türkleri karşılarına alarak değil kucaklaşarak Ancak Anadoluda Varlıklarını sürdürebilirler. Romalılar Bizanslılar Ermeniler Rumlar gibi Kadere Ters düşmesinler kaybederler. ÇÜNKÜ BU ANADOLUNUN DEĞİŞMEZ MUTLAK KADERİDİR. Değiştirebilene Helal olsun. Hodri Meydan

22
9
yanıtYanıtla
Serdınser@hotmail.com:

Yalnız yanıldığın bir nokta var...Tarihin o dönemi ile bu dönemini karıştırıyorsun..Öyleyse hükümet kandile niye giremedi?Günümüz koşulları çok farklı yanılıyorsun..Tabi savaş kötü bir şey..Turan ruhu öldü..Artık türkleşme değil,entegre olmak var, herkes kendi insani ,demokratik,etnik inançsal hakkını koruyacak ve saygı çerçevesinde..modern çağdaş bir toplum olmalı, ayrışma değil bir arada yaşamalı..Kimse kimseyi asimile etmemeli.Ayrıca bu ülkede çok büyük bir Kürt nüfusu da var.Gerçi hep kürt diyoruz,ama Zazalar da var o bölgede...Dilleri ayrı..Bu ülkenin gerçek demokrasiye ihtiyacı var,bölünmeye ayrışmaya değil..

yanıt0
yanıt0
baybarsaktas.halim@hotmail.com:

tebrik ederim çok güzel bi dileğini belirtmişsin. her Türk eninde sonunda bu birliği oluşturacaktır....

yanıt0
yanıt0
ANTEPLİ.V:

Devletin aylık alır yediyi ekmeye nankörlük eder bazılarının genleri bozuk

20
9
yanıtYanıtla
AĞIR HESAP:

Ben Kürtlerin ne halde, hangi zorluklar altında yaşadıklarını çok iyi biliyorum.Onlar gerçekten PKK'dan dolayı hayat şartları alt üst edilmiş, perişan haldedirler.Mazlum konumunda olan yüz binlerce Kürt vardır. Kürtlerin yok olması hedeflenen kaleş bir savaş ve bu savaşın mazlumları... Lütfen herkes anlasın ki PKK, Kürtler tarafından kurulmadı. Sadece Kürt tabanında beslenme, aldatma alanını buldu. Gerek bilerek gerekse bilinçsizce bu işte, bu zulmetme organizasyonunda bulunanlar ile bütün vatandaşlarımız sorumludur.Hesabı çok ağırdır. Allah bizi uyandırsın.

18
9
yanıtYanıtla
sadasdez1mmez1n@hotmail.com:

yine hikaye yine hikaye yine hikaye. pkk israil kurdu rusya kurdu abd kurdu iran kurdu............ bu hikayelerden bıktım pkk benım, pkk amcam, pkk dayım.. 2014 olmuş hala hoş beş edıyonuz kendınızı neden kandırma ıhtıyacına kapılıyorsunuz anlamıyoerum. ortada bir sorun var. devlet kürt diye bişi tanımıyor kurt dılı yok sayılıyor ve pkk yani kürtler buna karşı cıkıyor hikaye yapmanıza gerek yok

yanıt0
yanıt0
HAKAN:

soma olayını kapatma cabaları

10
15
yanıtYanıtla
Tüm 54 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title