Haberler

Tunceli'de 9 Haneli Köye 50 Bin Liralık Yatırım

Ovacık ilçesinde 9 haneli, 35 nüfuslu Aşağıtorunoba köyüne KÖYDES Projesi kapsamında 50 bin TL harcanarak 450 ton kapasiteli sulama havuzu yapıldı Tarımsal sulamaya geçilen köyde, yem bitkil...

ZEYNEL ABİDİN ÇOLAK - Tunceli'nin Ovacık ilçesinde 9 haneli, 35 nüfuslu Aşağıtorunoba köyüne kaymakamlık tarafından 50 bin TL harcanarak 450 ton kapasiteli sulama havuzu yapıldı.

İlçe merkezine 22 kilometre uzaklıktaki Aşağıtorunoba köyüne Ovacık Kaymakamlığınca Köylerin Altyapısının Desteklenmesi (KÖYDES) Projesi kapsamında sulama havuzu yapılması, köy sakinlerini sevindirdi.

Tarımsal sulamaya geçilen ve yem bitkileri üretiminin yanı sıra organik tarım yapılması planlanan köyde yaşayanlar, 50 bin lira tutarındaki yatırım için yetkililere teşekkür etti.

Yaz mevsiminde kurak geçen günlerde yöredeki çiftçilerin su sıkıntısını gidermek ve bölgede tarımsal üretimi artırmak amacıyla yaptırılan havuz sayesinde, çiftçilerin gelirinin artırılması planlanıyor.

Ovacık Kaymakamı İsmail Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, KÖYDES projesi kapsamında hem köylerin altyapı eksikliklerini gidermeye hem de vatandaşlara gelir getirici çalışmalar yapmaya gayret ettiklerini söyledi.

Planlamalarını bu doğrultuda yaptıklarını belirten Özkan, şunları kaydetti:

"Aşağıtorunoba köyünde de yaptığımız sulama havuzu, bu amaca yönelik bir şey ve bu havuz sayesinde vatandaşlarımız tarlalarını hemen ekmiş. Eminim bundan sonra diğer vatandaşlar da çalışmalarını hızlandırdıkça, oradaki arazilerin tamamı ekildiği zaman ilçemizde il dışından saman alımı azalacaktır. Böyle çalışmalar devam ettikçe ürünler daha bollaşacak, verim artacak ve vatandaşımızın cebine daha çok para kalacak."

Ovacık Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Hüseyin Albayrak ise havuzun, Aşağıtorunoba köyünde 300 dekar araziyi sulayacak kapasitede olduğunu belirterek, "Bu 300 dekar alan tümüyle tarımsal faaliyete geçtiği durumda brüt 300 bin TL'ye yakın bir gelir getirecektir. Bu miktarı nete çevirdiğimiz zaman yıllık bu bizim köylümüzün eline 150 bin TL gelir geçecektir" dedi.

Muhtardan "köye dönün" çağrısı

Aşağıtorunoba köyü muhtarı Teslim Canoğlu da "Köyümüze yapılan 450 tonluk havuz sayesinde tarımsal sulamaya geçtik. Onun için Sayın Kaymakamımız İsmail Özkan'a teşekkür ediyorum. 9 aile ekime başladık. Bu ailelerin 3'ü korunga ekmiş durumda. Ben de diğer komşularımla yonca, arpa ve buğday ekmeyi düşünüyorum" diye konuştu.

Canoğlu, köyde 3 dönüm alanda ise deneme amacıyla organik sebze yetiştirmeyi planladığını dile getirdi.

Yörenin arıcılık ve ormancılığa elverişli olduğunu vurgulayan Canoğlu, başka yerlere göç eden hemşehrilerine köye dönmeleri çağrısında bulundu. - Tunceli

Kaynak: AA / Güncel

İsmail Özkan Tunceli Ovacık Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title