Haberler

Tunceli Belediyesinden İmar ve Alt Yapı Çalışmaları

Tunceli Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul, yeni imara açılan yerleşim yerleri ve altyapı çalışmalarının yürütüldüğü alanlarda incelemede bulundu.

Tunceli Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul, yeni imara açılan yerleşim yerleri ve altyapı çalışmalarının yürütüldüğü alanlarda incelemede bulundu.

Bul, Belediye Başkan Yardımcıları İbrahim Kasun ve Hüseyin Tunç ile Esentepe Mahallesinde yeni imara açılan 400 parsellik alanda inceleme yaptı.

İnceleme sonrası gazetecilere açıklama yapan Bul, 400 parsellik yerleşim yerinin 2002 yılında düşük ücretlerle yoksul vatandaşlara belediye tarafından satıldığını belirtti.

Satışın ardından imkansızlıklar nediyle alana içme suyu ve kanalizasyon şebekelerinin yapılamadığını aktaran Bul, 2015'te başlattıkları çalışmayla bölgeye 3 milyon liraya mal olan 10 kilometre yol, 7 kilometrelik içme suyu hattı ve 6 kilometre kanalizasyon şebekesi yaptıklarını söyledi.

Esentepe Mahallesindeki incelemelerin ardından Munzur Çayı kıyısında çalışmaları devam eden paket arıtma tesisi sahasında incelemeler yapan Bul, kent genelinde yeni imara açılan alanları ve belirlenen bazı noktalarda alt yapı çalışmalarının sürdüğünü ve kentin muhtelif yerine 9 pompa terfi istasyonlarının kurulacağını belirtti.

Munzur Çayı'ının yöre halkı için kutsal olduğunu ve çalışmalar sayesinde kanalizasyon sularının Munzur Çayı'na akıtılmasının önüne geçileceğini ifade eden Bul, şunları söyledi:

"Daha önceden yapılmış arıtma tesisimizin eksik bölümleri, 2015 ve 2016 yılında tamamlanmak üzere yeni bir projeyle devam etti. Kentin kanalizasyonun yüzde 98'e yakını Türkiye ortalamasının üstünde bir oranla arıtma tesisine aktarılıyor. Eksik yerlerin pompa terfi istasyonlarıyla tekrar arıtma tesisine bağlanması çalışmalarıdır, bu çalışmalarımız. Munzur'a verdiğimiz önemin de bir göstergesidir. Maliyetleri yüksek ama Munzur'a kanalizasyon akmaması noktasında, belediyemizin ve halkımızın da hassasiyetidir. Hayırlı olsun diyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Ali Bul İbrahim Kasun Munzur Çayı Tunceli Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (1)

ARAP ŞÜKRÜ:

ZEMİN ETÜDÜ YOK ÇÜRÜK ÇARIK HER YERE İMAR DAĞİTİYORLAR. ŞEHİR PLANLAMASİDA ZATEN TARİH BOYUNCA HİC UGRAMAMİŞ ORTAYA BOYLE UCUBE SEHİR CİKİYOR. 1. DERECE DEPREM BOLGESİ OLAN TUNCELİDE BİR DEPREM OLSA UST USTE YAPİLAN EVLERDE AYLARCA OLENLERİ ÇİKARTAMAZSİN.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title