Haberler

Tunceli - AKP Önünde Tek Kişilik Oturma Eylemi

AKP önünde tek kişilik oturma eylemi Tunceli merkezdeki Atatürk Mahallesinde bulunan AKP Tunceli İl Binası önünde bir lise öğrencisi pankart açarak oturma eylemi yaptı.

AKP önünde tek kişilik oturma eylemi

Tunceli merkezdeki Atatürk Mahallesinde bulunan AKP Tunceli İl Binası önünde bir lise öğrencisi pankart açarak oturma eylemi yaptı.

Lise öğrencisi Neslihan Albayrak, Suruç'ta meydana gelen patlamada 32 gencin hayatını kaybetmesinin ardından, AKP'yi protesto etmek için partinin il binasında bir buçuk saat oturma eylemi yaptı. Albayrak, Suruç'ta bombalı saldırının ardında ölen 32 genç için tek kişi de olsa böyle bir eylem yapmaya karar verdiğini belirtti. Akşam saat 19.00 itibari ile AKP il Başkanlığı önünde üzerinde; "Dün Amad'te bugün Suruç'ta katleden AKP'dir. Katliamların hesabını soracağız" pankartının önünde Dersim Halk Cephesi adına tek kişilik oturma eylemi protestosu yaptığı sırada gazetecilere kısa bir açıklama yaparak şunları söyledi; "Suruç'ta daha dün bir katliam yaşandı. Bu katliam sineye çekilir yada afedilir bir katliam değil. Bizzat emperyalizmin işbirlikçisi AKP'nin yaptığı bir katliamdır. Tek kişide kalsak hiç farketmez. Dersim Halk Cephesi adına AKP önünde bir buçuk saat oturma eylemi yapacağım. Burada polis sıkı güvenlik önlemi almış durumda, bu son derece demokratik bir eylem. Suruç'ta belkide çoğu bizim yaşlarımızda 32 arkadaşımız katledildi. Bizlerde duyarlılığımızı göstererek arkadaşlarımızın anısına sahip çıkmak için böyle bir yöntemi seçtik ve bu eylemle tepkimizi dile getirmeye çalışıyoruz" dedi. Neslihan Albayrak eylemin ardından sonra AKP İl Binası önünden ayrıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tunceli Dersim Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

CAN DERSİMLİ:

ATSAYDINIZ YA BİR MOLOTOF İÇERDEKİLER ZATEN DERSİMİN YÜZ KARALARI

1
1
yanıtYanıtla
Aslan:

Bu kıza bir koca bulun, kendini göstermek istiyor. .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title